ΥΓΕΙΑ

3 λόγοι που ξυπνάς μέσα στην νύχτα

Για μερικούς ανθρώπους και μόνο το να κοιμηθούν είναι ούτως ή άλλως πρόβλημα. Αν σε αυτή την εξίσωση προσθέσουμε και τους διάφορους λόγους που μπορεί να ξυπνήσουν κάποιον κατά τη διάρκεια της νύχτας, τότε ο ύπνος έχει μόλις αναχθεί σε μεγάλα μαθηματικά.

Προκειμένου να μη χρειαστεί καν να λύσεις αυτό το πρόβλημα, σου έχω βρει τρεις από τις αιτίες που μπορεί να σε κάνουν να ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να τις αντιμετωπίσεις χωρίς πιθανότητα αποτυχίας.

Φυσικά από την τριάδα έχει αφαιρεθεί το ότι έχεις δυνατά την τηλεόραση – αυτό συμβαίνει σε μένα.

1. Πίνεις πάρα πολύ νερό

Το να πίνεις πολύ νερό λίγο πριν πας για ύπνο, σίγουρα θα σου δημιουργήσει την ανάγκη να σηκωθείς μέσα στη νύχτα και να πας τουαλέτα. Μείνε μακριά από όλα τα διουρητικά, όπως η καφεΐνη και προσπάθησε να ελέγξεις τις ποσότητες των υγρών που καταναλώνεις πριν πας για ύπνο.

2. Έφαγες λάθος

Είτε ήταν πολύ μεγάλο το γεύμα και χρειάζεται πολλή ενέργεια για να το χωνέψεις, είτε ήταν κάτι γλυκό που ανεβάζει το σάκχαρο του αίματος, είτε απλά ένα κομμάτι σοκολάτας που έχει και ζάχαρη και καφεΐνη.

3. Ήπιες πολύ κρασί

Θεωρητικά λίγο κρασάκι μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ευκολότερα, αλλά οι έρευνες έχουν δείξει ότι το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει το πρόγραμμα του ύπνου σου, αλλά και την ικανότητά σου να πέσεις σε βαθύ ύπνο που θα σε ξεκουράσει ουσιαστικά. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το αλκοόλ μεταβολίζεται σε ζάχαρη και αυξάνει το σάκχαρο του αίματος, πράγμα που θα σε κρατήσει ξύπνια για περισσότερο απ’ όσο θες.