ΥΓΕΙΑ

H σπαρακτική εξομολόγηση ενός μοντέλου για το πώς είναι να ζεις με διατροφική διαταραχή

Η Πολωνή Zuzanna Buchwald έχει δουλέψει με μεγάλους οίκους όπως Prada και Versace, αλλά αυτή της η επιτυχία είχε και ένα μεγάλο τίμημα. Στο πραγματικά ειλικρινές βίντεο που θα παρακολουθήσεις λίγο παρακάτω, η 28χρονη αποκαλύπτει πως πάσχει από διατροφική διαταραχή.

“Οι άνθρωποι συχνά μου λένε πως κάνω μία ονειρεμένη ζωή, αλλά αν κοιτάξεις κάτω από την επιφάνεια, μπορείς να δεις πως η βιομηχανία του modeling είναι πολύ λιγότερο glamorous”.

Πριν γίνει μοντέλο η Buchwald ήταν αθλήτρια. Η πρώτη της επαφή με την απίστευτη πίεση σχετικά με το βάρος της ήταν όταν το πρακτορείο της την ενθάρρυνε να σταματήσει να αθλείται και να αλλάξει τη διατροφή της ώστε να χάσει μυική μάζα. Αμέσως ανέπτυξε ανορεξία και βουλιμία, με τις οποίες “συζούσε” χρόνια. Έκανε θεραπεία, βγήκε νικήτρια αλλά μέχρι τώρα δεν αισθανόταν άνετα να μιλήσει για όλα αυτά που την βασάνιζαν – από φόβο μήπως καταστρέψει την καριέρα της.

“Αν ένα πρακτορείο αντιληφθεί την παραμικρή αύξηση βάρους, σε ζυγίζουν και σου λένε να χάσεις βάρος αμέσως και σε επιπλήττουν σφοδρά”.