ΣΤΗΘΟΣ

5 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν την εικόνα του στήθους σου

Έχω κακά νέα. Δεν είναι μόνο η εγκυμοσύνη ή τα γηρατειά που επιδρούν στην ελαστικότητα του γυναικείου στήθους. Υπάρχουν κι άλλα πραγματάκια που κάνεις συχνά, ακόμα και κάθε μέρα (ή και όλη μέρα), τα οποία ζαρώνουν τα στήθη. Κάποια από αυτά γνωρίζεις ήδη ότι κάνουν κακό στην υγεία σου αλλά επιμένεις να τα επαναλαμβάνεις. Σου δίνω ένα επιπλέον κίνητρο (πεσμένο στήθος;) μπας και τα σταματήσεις. 

Α, παραλίγο να το ξεχάσω. Σύμφωνα με έρευνα του UCLA ο ιστός του μαστού γερνάει 2-3 χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι το υπόλοιπο κορμί σου.

Οι δίαιτες

Η απώλεια βάρους- ειδικά όταν γίνεται σε χρόνο dt μπορεί να σου μαζεύει την κοιλιά κι εσύ να χαίρεσαι, αλλά αν κοιτάξεις λίγο πιο πάνω, αυτό που θα δεις ίσως να μην σ’ αρέσει. Γιατί όταν αδυνατίζεις πολύ και γρήγορα, ένα από τα πρώτα σημεία που μικραίνουν πάνω σου είναι το στήθος, το οποίο αποτελείται κυρίως από λιπώδη ιστό. Οι απότομες αυξομειώσεις βάρους και η ατροφία του μυικού ιστού της περιοχής είναι κακός συνδυασμός για την εικόνα του στήθους σου. 

Το κάπνισμα

Άλλος ένας από τους αμέτρητους λόγους για να κόψεις το τσιγάρο είναι το ότι οποιαδήποτε ποσότητα καπνίσματος εξασθενεί το κολλαγόνο και επιταχύνει τη γήρανση στην εν λόγω περιοχή, αφού μειώνει την παροχή αίματος στην επιφάνεια του δέρματος. Κοινώς, το κάπνισμα δεν απειλεί μόνο την υγεία του στήθους σου, αλλά και τη σφριγηλότητα του.

Δεν φοράς αντηλιακό

Όταν εκθέτεις το μπούστο σου στον ήλιο, πρέπει να φοράς αντηλιακό, ό,τι εποχή κι αν έχουμε, κι όχι μόνο στην παραλία. Διαφορετικά, εμφανίζονται πρόωρα εκείνες οι αντιαισθητικές βαθιές ρυτίδες που ζαρώνουν και σε κάνουν να δείχνεις 10 χρόνια μεγαλύτερη από το λαιμό και κάτω.

Το λάθος σουτιέν

Υπολογίζεται πως 4 στις 5 γυναίκες φοράνε σουτιέν που εφαρμόζει ακατάλληλα, ποσοστό τρομακτικό αν το καλοσκεφτείς, γιατί ο λάθος στηθόδεσμος δεν κάνει κακό μόνο στην εικόνα του στήθους σου, αλλά και στην υγεία του. Όταν το στήθος δεν στηρίζεται σωστά, χαλαρώνει πιο γρήγορα και πέφτει, προκαλώντας ταυτόχρονα μυοσκελετική επιβάρυνση. Ο σωστά τοποθετημένος στηθόδεσμος πρέπει να στηρίζεται στην οσφυική μοίρα κι όχι στη θωρακική κοιλότητα, όπως κάνουμε οι περισσότερες. Αν αντί να γεμίζει τις θήκες, αυτό σακουλιάζει, το βγάζεις και πας για άλλο νούμερο.

Η πολύ έντονη άσκηση

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς οι επαναλαμβανόμενες κι έντονες κινήσεις που κάνεις όταν τρέχεις ή όταν γυμνάζεσαι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συνέχεια μπορεί να οδηγήσει στη διάσπαση του κολλαγόνου στην περιοχή του στήθους σου. Άλλη μία απόδειξη πως η υπερβολή δεν είναι καλό πράγμα.