ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να έχεις μια γλάστρα με αλόη στο σπίτι

Η αλόη έχει κάνει δυναμική είσοδο στο χώρο της ομορφιάς και υπάρχουν πολλά προϊόντα, τα οποία την έχουν ως βασικό τους συστατικό. Αυτό το καλλωπιστικό φυτό έχει εξαιρετικές επουλωτικές, στυπτικές, καταπραϋντικές και μαλακτικές ιδιότητες, ενώ δρα και ως καθαρτική ή βοηθητική του πεπτικού συστήματος.

Τα φύλλα της κρύβουν πολύτιμες ουσίες, συγκεκριμένα η γέλη που υπάρχει μέσα σε αυτά είναι και το συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως, ενώ από τη βάση των φύλλων βγαίνει ένα υγρό, η ”πικρή αλόη”- η χρήση της οποίας είναι απαγορευμένη σε κάποιες χώρες, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας.

Η αλόη πρέπει να υπάρχει σε κάθε ντουλαπάκι πρώτων βοηθειών καθώς βοηθάει αρκετά σε περιπτώσεις εγκαύματος, εκδοράς, καψίματος από σίδερο ή εκτεταμένης έκθεσης στον ήλιο. Σε γενικές γραμμές επισπεύδει την επούλωση των πληγών, βοηθάει στη θεραπεία των κιρσών και στη διαδικασία της πέψης ενώ χρησιμεύει και ως καθαρτικό. Όπως προαναφέρθηκε, χρησιμοποιείται και στην κοσμετολογία καθώς έχει αντισηπτικές, αναπλαστικές, αντιφλεγμονώδεις, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες.

Tip: Σε επείγουσες καταστάσεις, όπως ένα κάψιμο, κόψε σε φέτες ένα από τα φύλλα της και τοποθέτησε λίγο από το υγρό τους πάνω στην πληγή.