ΥΓΕΙΑ

7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την τριχόπτωση

Όσο χρονών και να είσαι, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή στη ζωή σου έχεις έρθει αντιμέτωπη με την τριχόπτωση. Η μπανιέρα γεμάτη τρίχες, η βούρτσα με τούφες ολόκληρες, είναι ένα οικείο θέαμα που στεναχωρεί. Πόσο, όμως, ενημερωμένη είσαι για το τι προκαλεί όλα αυτά; Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση και πως θα γίνει να μην ξαναεμφανίσεις; Παρακάτω σου έχουμε όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις! 

1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΑ

Η τριχόπτωση δεν είναι σπάνια στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το staticbrain,  υπολογίζεται ότι μέχρι την ηλικία των 60, το 80% των γυναικών θα έχουν σημαντική αραίωση. Γνωστές γυναίκες έχουν απαθανατιστεί με αραίωση, όπως η Victoria Beckham, η Fergie, η Jessie J. 

2. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο πιθανό είναι να έρθεις αντιμέτωπη με την τριχόπτωση. Πιο συχνή είναι στις γυναίκες πάνω από τα 45, όμως αυτό δε σημαίνει ότι και πριν τα 25 είναι απίθανο να αρχίσεις να χάνεις μαλλιά.

3. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ

Πριν φτάσεις στο σημείο να βλέπεις τούφες στην χτένα, πρέπει να διαβάσεις τα σημάδια. Νιώθεις την κοτσίδα σου πιο μικρή; Ξαφνικά κάποιο σημείο του κεφαλιού σου αρχίζει να “γυαλίζει” πολύ; Δυσκολεύεσαι να τα μακρύνεις; Τότε πρέπει να λάβεις δράση.

 

Αν δε ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πανεύκολο εργαλείο συμβουλευτικής της NΙΟΧΙΝ. Μέσα από λίγες ερωτήσεις, θα δεις τι έχεις ανάγκη και θα βρεις τη λύση που ψάχνεις, ώστε να αποκτήσεις και πάλι πλούσια, υγιή μαλλιά.

4. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ

Αν διαλέγεις σαμπουάν σύμφωνα με τη μυρωδιά και μόνο, άρχισε να αλλάζεις συνήθειες. Είναι πολύ πιθανό να φταίει αυτό, που χάνεις τα μαλλιά σου. Αν διαβάζεις στα συστατικά SLS (Sodium Laurel Sulfate) τότε καλύτερα να μην το αγοράσεις γιατί αυτή η ουσία έχει συσχετιστεί με δερματικές αντιδράσεις και απώλεια μαλλιών.

5. …ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Εκτός από το σαμπουάν, φυσικά, πολλά άλλα πράγματα μπορεί να οδηγούν σε τριχόπτωση. Αρχικά, η κληρονομικότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η τριχόπτωση οφείλεται στη μετατροπή της τεστοστερόνης στην τοξίνη διυδροτεστοστερόνη (DHT ας τη λέμε γιατί πολύ δύσκολη λέξη) και μπορεί να την κληρονομήσεις από τη μαμά σου ή τον μπαμπά σου. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος ζωή σου. Το άγχος είναι επιβαρυντικός παράγοντας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους ρύπους αλλά και τις διατροφικές σου επιλογές. Τέλος, διάφορα “κρυφά” προβλήματα υγείας, όπως ο θυροειδής, μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση.

6. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 

Η αραίωση μπορεί στην αρχή να σου προκαλέσει πανικό, όμως πρέπει να είσαι ψύχραιμη και να ακολουθήσεις την κατάλληλη θεραπεία. Υπάρχει τρόπος να αποκτήσεις ξανά πυκνά και υγιή μαλλιά, αρκεί να εντοπίσεις το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσεις. Τα προϊόντα NΙΟΧΙΝ μπορούν να σε βοηθήσουν και το 85% όσων τα έχουν χρησιμοποιήσει έχει μείνει ικανοποιημένοι. Η κομμώτρια σου σίγουρα τα γνωρίζει, αφού είναι κορυφαία προϊόντα κομμωτηρίου για την αραίωση μαλλιών. Αν θες να ακολουθήσεις κάποια θεραπεία στο σπίτι, οι επιλογές είναι εξίσου πολλές και προσαρμόζονται στις ανάγκες σου.

7. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ!

Αν δε θες να φτάσεις στο στάδιο να πρέπει να ακολουθήσεις κάποια εντατική θεραπεία, τότε πρέπει να προνοήσεις. Δώσε βάση στις συνήθειες που έχεις σε ό,τι αφορά τα μαλλιά σου. Για παράδειγμα, όταν κοιμάσαι κάνε μια κοτσίδα, ώστε με τις κινήσεις που κάνεις στον ύπνο σου να μην τα ταλαιπωρείς και τα φριζάρεις. Σε ό, τι αφορά τα προϊόντα, προτίμησε αυτά που μπορούν να προστατέψουν την τρίχα σου από το βαρύ styling που την επιβαρύνει.

 

 Η NIOXIN έχει προτάσεις που θα σου φανούν πολύ ενδιαφέρουσες! Όπως για παράδειγμα αφρό που προσφέρει κράτημα και όγκο για πιο πλούσια και πιο πυκνά στην όψη μαλλιά, το Nioxin Bodifying Foam ή το Nioxin Therm Activ Protector που ενεργοποιείται με τη θερμότητα και βοηθά στην προστασία των μαλλιών από τη φθορά και το σπάσιμο, χαρίζοντας τους λάμψη και υγιή όψη.

Τώρα που έμαθες όλα τα παραπάνω για την τριχόπτωση, μη φοβάσαι τίποτα. Θα τη νικήσεις!