FITNESS

10 εύκολοι τρόποι να κάψεις θερμίδες χωρίς γυμναστική

Βαριέσαι τη γυμναστική. Σεβαστό. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις ένα άθλημα, αλλά ενδεχομένως να το έχεις σκεφτεί και απορρίψει ήδη. Ωστόσο, θες η γραμμή σου να μην μαρτυρά ένα αγύμναστο, τεμπέλικο πλασματάκι. Γίνεται; Ναι, αρκεί να έχεις λίγη ενέργεια να καταναλώσεις. Ε μην τα θες κι όλα δικά σου. Αν θες να κάψεις θερμίδες χωρίς να ιδρωκοπάς επί τούτου, αλλά κάπως freestyle, βάλε στη λίστα τις παρακάτω δουλίτσες:

>Άλλαξε θέση στα έπιπλα στο σπίτι: Εκείνη τη μίνι-ανακαινισούλα που είχες κατά νου; Λοιπόν, αυτό το πήγαινε-έλα των επίπλων είναι μια δραστηριότητα που αυξήσει τους ρυθμούς της καρδιάς σου και θα σε γυμνάσει. Κανένας διακοσμητής.

>Παίξε με τα παιδιά: Δεν έχεις; Κάποιος έχει, δεν γίνεται. Μισή ώρα κυνηγητό να παίξεις με τ’ ανίψια ή τα παιδιά του γείτονα, έχεις χάσει πάνω από 200 θερμίδες. Άμα έχετε και μπάλα, ακόμα καλύτερα.

>Βγες για χορό: Τι πιο τερπνό κι ωφέλιμο από μερικές χορευτικές φιγούρες εν προκειμένω; Λύγισε τη μέση σου, μην κάθεσαι ακίνητη, αφέσου στο ρυθμό. Το χτύπημα στο dancefloor καίει τις θερμίδες (αρκεί να μην τις αναπληρώνεις αυτομάτως με σφηνάκια).

>Πήγαινε για ψώνια: Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι απλά σπρώχνεις ένα καρότσι στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, αλλά στην πραγματικότητα ενεργοποιείς το μεταβολισμό, αφού περπατάς και ασκείς πίεση σ’ ένα εμπόδιο. Για να μην πω για το ευεργετικό ανέβα- κατέβα στους ορόφους των εμπορικών. Να πηγαίνεις από τις σκάλες αν γίνεται, άσε τα ασανσέρ.

>Κάνε και καμιά καθαριότητα: Οι δουλειές του σπιτιού κουράζουν γιατί κινείσαι συνεχώς. Δες το σαν αερόβια.

>Κάνε μασάζ στους άλλους: Κι όμως, με 40 λεπτά μασάζ μπορείς να κάψεις μέχρι και 200 θερμίδες. Ποιος θα πει όχι σ’ένα μασάζ;

>Τραγούδα: Μία ώρα καραόκε ίσον 140 θερμίδες λιγότερες. Άσε κάτω την πίτσα και ένα τραγούδι.

>Κάνε κηπουρική: Κλάδεμα, πότισμα, φύτεμα, κουβάλημα, σπορά και άλλα τέτοια για 45 λεπτά ίσον 200 θερμίδες μείον.

>Πλύνε το αμάξι: Άλλη μια δραστηριότητα που ενδείκνυται ως άσκηση.

>Κάνε σεξ: Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Kinsey, ο μέσος άνθρωπος χάνει κοντά στα 2,5 κιλά το χρόνο, κάνοντας σεξ. Μια έντονη ερωτική επαφή διάρκειας 30 λεπτών βοηθά στην καύση 150 θερμίδων.