WELLNESS

Τελικά κάνει κακό στον κόλπο σου να κοιμάσαι χωρίς εσώρουχο;

''Πήγαινε για ύπνο χωρίς εσώρουχο'', ''άφησε τον κόλπο σου να ανασάνε'', αυτές οι δύο ατάκες έχουν περάσει πολλάκις από το feed μας και τις έχουμε συναντήσει σε διάφορα post ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να κάνεις; Μήπως τελικά κάνει κακό στον κόλπο σου να κοιμάσαι χωρίς εσώρουχο;

Η αλήθεια είναι ότι η καθεμία μας έχει το δικαίωμα να κάνει Ο,ΤΙ θέλει και να κοιμηθεί όπως εκείνη νιώθει πιο άνετα- ακόμα και αν αυτό είναι ανάσκελα με το ένα πόδι να κρέμεται και το εσώρουχο στο κεφάλι για μάσκα ύπνου.

Για να λυθεί μια για πάντα το ζήτημα το buzzfeed μίλησε με δύο γιατρούς ώστε να καταλήξουμε επιτέλους σε μια λύση. Σύμφωνα λοιπόν με τις Dr. Mary Jane Minkin και Dr. Lauren Streicher δεν υπάρχει κάποιο επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία που αποδεικνύει ότι ο κόλπος μας χρειάζεται να αερίζεται το βράδυ ή ότι το να κοιμάσαι χωρίς εσώρουχο είναι πιο υγιές από το να κοιμάσαι με το αγαπημένο σου μποξεράκι.

”Όλο αυτό το θέμα με τα εσώρουχα είναι ένας μύθος. Δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να το υποστηρίζει, μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε- αναλόγως πως βολεύει την κάθε γυναίκα” είπε χαρακτηριστικά η Dr. Streicher.

”Το μόνο πράγμα που επηρεάζει την υγεία του κόλπου είναι τα σφιχτά εσώρουχα χωρίς βαμβακερό καβάλο και τα καλσόν, από τη στιγμή που δεν κοιμάσαι με αυτά δεν έχεις κανένα πρόβλημα”, συμπληρώνει η Dr. Minkin.

Άρα; Φοράς ό, τι σε βολεύει και φροντίζεις την υγεία του κόλπου σου με σωστά σαπούνια, διατροφή και χρησιμοποιώντας πάντα προφυλακτικό!