WELLNESS

Τα Body in Balance weekends στο Dolce Attica Riviera είναι το δώρο που αξίζει να κάνεις στον εαυτό σου (κι όχι μόνο)

Τάσεις φυγής. Σίγουρα σε έχουν πιάσει κι εσένα κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα σου όσο βρίσκεσαι στη δουλειά, στο supermarket, στο γυμναστήριο, στο σπίτι σου, όπου τέλος πάντων. Είναι εκείνες οι στιγμές που το άγχος χτυπά κόκκινο, οι υποχρεώσεις σε πνίγουν, η καθημερινότητά σου ξαφνικά σου φαντάζει αφόρητη. Και τι εύχεσαι; Μα φυσικά να εξαφανιστείς από όλους κι από όλα και να πας κάπου να ηρεμήσεις. Να αλλάξεις παραστάσεις. Να αναζωογoνήσεις σώμα και πνεύμα.

Ιδανικά θα ήθελες να πεταχτείς κάπου κοντά, μιας και ένα σαββατοκύριακο έχεις ελεύθερο, πού χρόνος για μακρινές αποστάσεις; Επίσης ιδανικό σενάριο, να μη χρειαστεί να ξοδέψεις μία περιουσία. Αν όσα διάβασες παραπάνω μιλούν στην καρδιά σου, τότε συνέχισε την ανάγνωση.

Στο ξενοδοχείο Dolce Attica Riviera στην Βραυρώνα, πραγματοποιούνται από αρχές Δεκέμβρη έως και το τέλος του Μάη 2019, τα Body in Balance Weekends ευεξίας. Τι είναι αυτά τα σαββατοκύριακα; Αυτό που λέει ο τίτλος τους. Σαββατοκύριακα ευεξίας για το σώμα και το πνεύμα, λίγη ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

 

Πιο συγκεκριμένα, το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι «Body in Balance», σε συνεργασία με το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Dolce Attica Riviera διοργανώνουν ειδικά weekends με βιωματικά εργαστήρια για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας μας από top trainers και instructors στο είδος τους. Κι επειδή τα λόγια δεν αρκούν, επισκέφθηκα το ξενοδοχείο, παρακολούθησα όλα τα προγράμματα και έζησα την wellness αυτή εμπειρία για να στην περιγράψω.

Σάββατο πρωί, λοιπόν, έβαλα τα απολύτως απαραίτητα σε ένα σακ βουαγιάζ και μαζί με τον σύντροφό μου μπήκαμε στο αυτοκίνητο με προορισμό τη Βραυρώνα. Σε λιγότερο από μία ώρα βρεθήκαμε στο Dolce Attica Riviera, το οποίο βρίσκεται σε μία πολύ ήσυχη τοποθεσία, με όμορφη θέα στη θάλασσα. Αφού χαζέψαμε τους χώρους του (το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί πρόσφατα και είναι πραγματικά πολύ όμορφο) και αφού κάναμε το check in μας, φορέσαμε άνετα ρούχα και παρέα με την υπόλοιπη ομάδα και τον προπονητή Θωμά Παπαβασιλείου, ξεκινήσαμε το walking tour μας στον υγρότοπο της Βραυρώνας.  

 

Κατά τη διάρκεια της φυσικού κάλλους διαδρομής που περνά μέσα από τον προστατευμένο υδροβιότοπο είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον ναό και το μουσείο της Αρτέμιδος, την ιερή πηγή, καθώς και τη γέφυρα επάνω από τον Ερασινό ποταμό. Η διαδρομή στην περισσότερη διάρκειά της ήταν βατή αλλά απαιτητική, ειδικά στην επιστροφή που είχε αρκετή ανηφόρα.

 

Μετά την άσκηση, τι χρειαζόμαστε; Γέμισμα μπαταριών είναι η σωστή απάντηση. Αφού γευματίσαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με την όμορφη θέα του και αφού ξεκουραστήκαμε λίγη ώρα, σειρά είχε το σεμινάριο Tai Chi. Δεν είχα κάνει ποτέ στο παρελθόν και είχα μεγάλη περιέργεια να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και σε αυτό. Δάσκαλός μας ήταν ο Γιώργος Μαργαρίτης,  ο οποίος συνδύασε στο μάθημά του τις τρεις διαφορετικές δράσεις του Tai chi, του Aikido και της καλλιγραφίας Sumi-e. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η πλήρης κινητοποίηση όλου του σώματος και η βελτίωση της κυκλοφορίας της ζωτικής ενέργειας. Ομολογώ πως μου άρεσε, αν και γενικά προτιμώ πιο δυναμικά προγράμματα.

Η κα Ιφιγένεια Τσαντίλη, project manager του Body in Balance, με τον κ. Γιώργο Μαργαρίτη.

«Ζεις ή υπάρχεις» ήταν ο τίτλος του τελευταίου workshop που παρακολούθησα το απόγευμα του Σαββάτου, στο οποίο ο σύμβουλος Συνθετικής Προσέγγισης, Άκης Αγγελάκης, μας μίλησε για θέματα που απασχολούν τις περισσότερες από εμάς, όπως: η εργασία, οι σχέσεις, το προσωπικό μας όραμα, η διαχείριση του νου μας. Μέσα από την ομιλία του και κυρίως μέσω των απαντήσεών του στις ερωτήσεις μας, προσπάθησε να μας κατευθύνει και να μας δείξει το δρόμο για να λύσουμε τους όποιους ενδοιασμούς και τα όποια προβλήματα μας κρατούν πίσω.

 

Η επόμενη ημέρα ήταν πιο χαλαρή. Αφού απολαύσαμε το πρωινό μας στο μπουφέ του Dolce Attica Riviera, σειρά είχε το σεμινάριο του σύμβουλου και chef Μακροβιωτικής Διατροφής, Σταύρου Καραγιλάνη. Κατά τη διάρκεια του workshop αναλύθηκαν οι βασικές αρχές της μακροβιοτικής διατροφής, η οποία έχει σα στόχο τη διασφάλιση της αρμονικής λειτουργίας του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής, μέσω συγκεκριμένων τροφών που βοηθούν στην εναρμόνιση των δυνάμεων του γιν και του γιανγκ. Από τη θεωρία περάσαμε στην πράξη και ο κ. Καραγιλάνης ανέλαβε να μας δείξει 3 από τις πιο αγαπημένες του συνταγές, οι οποίες ήταν όντως πολύ γευστικές.

Ο κ. Σταύρος Καραγιλάνης εν ώρα δράσης.

Και για το τέλος κρατήσαμε το πιο χαλαρωτικό κομμάτι, που δεν είναι άλλο από το spa. Μέσα στο πακέτο των Body in Balance weekends συμπεριλαμβάνεται και η ολοήμερη χρήση της πισίνας θαλασσοθεραπείας του ξενοδοχείου, καθώς και του jacuzzi, της sauna και του hammam, για δύο άτομα.  Εμείς χαλαρώσαμε με τις ώρες στον χώρο του spa, λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, πλήρως ανανεωμένοι.

 

Στο σημείο αυτό να σου πω πως εγώ δοκίμασα όλα τα προγράμματα του weekend για να έχω μία πιο σαφή εικόνα όλων των σεμιναρίων. Κάθε σαββατοκύριακο παρουσιάζονται διαφορετικά προγράμματα τα οποία μπορείς να δεις αναλυτικά εδώ. Όπως με ενημέρωσε η Ιφιγένεια Τσαντίλη, project manager του Body in Balance, τα σαββατοκύριακα είναι θεματικά και μοναδικά ώστε να καλύπτουν το γούστο και τις ανάγκες όλων των ανθρώπων. Στο πρόγραμμα, για παράδειγμα, θα βρεις μέχρι και θεματικά σαββατοκύριακα για οικογένειες, ζευγάρια, εγκύους, καθώς και empowerment αλλά και awareness weekends. To βασικό είναι ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο των εισηγητών, καθώς και στις παροχές του προγράμματος, το οποίο είναι σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή.

Το βασικό πακέτο* περιλαμβάνει παρακολούθηση 2 σεμιναρίων, αλλά φυσικά έχεις τη δυνατότητα παρακολούθησης extra workshops, με επιπλέον όμως χρέωση.

 

Αν θέλεις κι εσύ να δοκιμάσεις την εμπειρία των Body in Balance Weekends στο Dolce Attica Riviera, με την σφραγίδα της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών της Wyndham Hotels & Resorts και της Zeus International, τότε μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες στα εξής: www.bodyinbalance.gr ή κάλεσε στα: 210 6231508, 6946704777. Για κρατήσεις μπες στο www.dolceatticariviera.com ή κάλεσε στο τηλέφωνο: 22940 071000.

* Το βασικό πακέτο BODY IN BALANCE WEEKEND ξεκινά από 150 ευρώ (για τα 2 άτομα) και περιλαμβάνει τα εξής:

1 διανυκτέρευση σε πολυτελές δίκλινο δωμάτιο, για 2 ενήλικες.

Πλούσιο πρωϊνό σε μπουφέ.

Ολοήμερη χρήση στο Spa της πισίνας θαλασσοθεραπείας, jacuzzi, sauna, hammam για 2 ενήλικες.

Συμμετοχή σε τουλάχιστον δύο κατ’ επιλογή από τα Body in Balance βιωματικά εργαστήρια για 2 ενήλικες

Late check-out στις 16:00 (βάσει διαθεσιμότητας).

Προνομιακή τιμή συμμετοχής για 3ο και 4ο βιωματικό εργαστήριο.

Η προσφορά ισχύει, βάσει διαθεσιμότητας, για τα Σαββατοκύριακα που πραγματοποιούνται τα Body in Balance Weekends.