SUMMER

Καταρρίπτουμε τους 4 πιο κλασικούς καλοκαιρινούς μύθους

Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ και μαζί του έχουν εμφανιστεί και όλα εκείνα τα μικρά μεν, αλλά ενοχλητικά προβλήματα. #παιζειμικροβιολακι

Ξέρεις πολύ καλά για ποια μιλάω. Από το struggle να βρεις τη σωστή πλεξίδα που θα διατηρήσει ωραία τα μαλλιά σου αλλά θα σε σώσει από τη νταλάκα μέχρι και το μέηκ απ που δεν θα λιώσει από τη ζέστη. Για να μην μιλήσω για την ταλαιπωρία που τραβάς όταν πηγαίνεις στην θάλασσα. (Μπορεί να ακούγομαι ως γκρινιάρα γιαγιά, αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ λατρεύω το καλοκαίρι. Πάμε παρακάτω).

Υπάρχουν όμως και κάποια προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας κάποιων μύθων που- ποιος ξέρει πως- έχουν παγιωθεί ως γεγονότα. Ε, αποφασίσαμε να τους απομυθοποιήσουμε, έτσι για να απολαύσουμε περισσότερο το καλοκαίρι.

1. Πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 1 ώρα για να κάνεις μπάνιο μετά από ένα γεύμα

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσω περισσότερο αυτό το θέμα. Σίγουρα έχεις τσακωθεί με την μαμά σου γιατί δεν σε άφηνε να βουτήξεις στη θάλασσα μετά το φαγητό. Στην πραγματικότητα αυτό το μύθο τον έχουν δημιουργήσει εκείνες γιατι αγχώνονται ότι ακόμα και το φρούτο που έφαγε το παιδί τους θα τους οδηγήσει στον πάτο της θάλασσας. Είναι γεγονός ότι η διαδικασία της πέψης αυξάνει τη ροή αίματος στο στομάχι ενώ την μειώνει στους μύες κάτι που μπορεί να σου προκαλέσει κράμπες, αλλά αν κολυμπήσεις ήρεμα και όχι σαν να προπονείσαι για το χρυσό στους ολυμπιακούς δεν θα πάθεις τίποτα.

2. Το air condition θα σε αρρωστήσει

Εκτός και αν στέκεσαι 24/7 κάτω από το air condition, του οποίου το φίλτρο δεν έχεις αλλάξει τα τελευταία 5 χρόνια, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Η σωστή χρήση του- να μην έχεις δηλαδή διαφορά θερμοκρασίας με έξω πάνω από 6- 10 βαθμούς κελσίου θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια λογική θερμοκρασία χωρίς να ξυλιάσεις και χωρίς να καταναλώσεις πολύ ρεύμα.

3. Το τσίμπημα από τσούχτρα γιατρεύεται με τα ούρα

Αυτό το tip απέκτησε μυθικές διαστάσεις εξαιτίας της σειράς Friends και του επεισοδίου “T.O.W the Jellyfish” στο οποίο ο Chandler αναγκάστηκε να εχμ.. κάνει την πρώτη του ανάγκη πάνω στο πόδι της Monica για να σταματήσει να πονάει το τσίμπημα της τσούχτρας. Όσο και να αγαπάω αυτή τη σειρά, το tip αυτό είναι απαράδεκτο και αηδιαστικό. Σε περίπτωση που σε τσιμπήσει πάντως να ξέρεις ότι λίγο ξύδι ή μαγειρική σόδα θα σε βοηθήσει πολύ μέχρι να πας στο φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες.

4. Αν έχεις αποκτήσει λίγο χρώμα δεν χρειάζεσαι αντηλιακή προστασία

Θα το πω πολύ απλά. Ποτέ, αλλά ΠΟΤΕ δεν βγαίνουμε στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία, όσο και να έχουμε μαυρίσει. Π Ο Τ Ε. Εντάξει, νομίζω έγινα κατανοητή. Ξεκινάμε πάντα με υψηλό δείκτη προστασίας σε πρόσωπο και σώμα και σταδιακά τον μειώνουμε. Σε καμία περίπτωση όμως (είτε κάνουμε ηλιοθεραπεία είτε απλά μια βόλτα στο κέντρο της πόλης) δεν βγαίνουμε χωρίς να έχουμε ανανεώσει το αντηλιακό. (Σαν την μαμά μου ακούστηκα τώρα, αλλά τι να κάνουμε έτσι έχουν τα πράγματα).