ΣΧΕΣΕΙΣ

Self care: Πώς τα κοινά χόμπι δυναμώνουν τη σχέση του ζευγαριού, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η φροντίδα του εαυτού γίνεται για εσένα και όχι για να ικανοποιήσεις τους άλλους. Ένα πέρασμα από το γυμναστήριο, μία βόλτα στο πάρκο και λίγος διαλογισμός πριν κοιμηθείς, σου δίνει τη δυνατότητα να αφιερώσεις λίγο ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σου. Και είναι κάτι που χρειάζεσαι σίγουρα μέσα στη δίνη του καθημερινού άγχους.

Έλα όμως που σύμφωνα με τους ειδικούς, η σχέση μπορεί να βελτιωθεί θεαματικά εάν αποφασίσεις να μοιραστείς μερικές στιγμές self care με τον σύντροφό σου. Μπορεί να είναι μία ποδηλατάδα μια φορά στο τόσο ή να κάνετε μαζί βραδινό διαλογισμό, πρακτική που έχει υιοθετήσει και η Ashley Graham με το σύζυγό της και που τους βοηθά να κάνουν το καλύτερο σεξ.

«Η φροντίδα του εαυτού είναι απαραίτητο συστατικό μία υγιούς σχέσης γιατί δείχνει ότι είσαι εκεί για να στηρίξεις μία σχέση αλλά κυρίως, εσένα την ίδια. Γίνεσαι περισσότερο παρούσα», τονίζει η κλινική ψυχολόγος Jaclyn Lopez Witmer.

«Η φροντίδα και των δύο μελών του ζευγαριού είναι η πρακτική του να εξασφαλίσετε ότι ικανοποιούνται οι πνευματικές και συναισθηματικές ανάγκες σας σε καθημερινή βάση. Μπορεί να είναι ένα ζεστό αφρόλουτρο, υγιεινή μαγειρική, γυμναστική, ανοιχτή επικοινωνία ή και μερικές συνεδρίες στον ψυχολόγο», επισημαίνει η ψυχοθεραπεύτρια Lily Ewing. Aν και ξέρεις ότι τα καθημερινά μικροπράγματα είναι αυτά που σου δίνουν την ώθηση να είσαι καλύτερη και στις σχέσεις σου, οι ειδικοί λένε ότι όταν μοιράζεσαι μερικά χόμπι, φτάνεις στο σημείο να δημιουργείς πιο στέρεες βάσεις στη σχέση και αποκτάς μεγαλύτερο δέσιμο.

Δεν υπάρχουν κανόνες

Αν ο διαλογισμός, η yoga και η ποδηλασία δεν είναι του στιλ σας, μία βόλτα με τα πόδια μετά τη δουλειά φτάνει και περισσεύει για να διώξετε παρέα ένα μέρος του στρες που δημιουργεί η δουλειά. Μπορεί να είναι η στιγμή που ακούτε ο ένας τον άλλο, που προσφέρετε τη βοήθειά σας (αν χρειάζεται) και φροντίζετε την επικοινωνία σας ως ζευγάρι. Αλλά δεν είναι κακό να κάνετε πού και πού ένα πιο ακριβό δώρο στους εαυτούς σας και να κάνετε μασάζ ζευγαριού ή να πάτε σε ένα spa. Φροντίδα του εαυτού αλλά και της σχέσης με μία κίνηση ματ.