ΑΓΧΟΣ

5 τρόποι που το να βαριέσαι συνέχεια μπορεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη

«Σταμάτα να λες βαριέμαι», μου λέει συνέχεια η μαμά μου και η αλήθεια είναι πως η βαρεμάρα είναι κάτι που με συντρόφευε από τα μικράτα μου. Απ' ό,τι φαίνεται από τα τελευταία ευρήματα της επιστήμης, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ.

Παρόλο που η βαρεμάρα συνδέεται συχνά με αρνητικές συμπεριφορές όπως η κατάθλιψη, η παρορμητικότητα και η επιδίωξη της προσοχής, μπορεί να έχει και πολλά θετικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους, αφού αν μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε την πλήξη υπέρ μας, τότε παύει να έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία και τη διάθεσή μας.

Για την ακρίβεια μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σου με τους παρακάτω τρόπους.

1. Σε κάνει πιο δημιουργική

Με το να μπορείς να σκεφτείς χωρίς να εκνευρίζεσαι εύκολα, επιτρέπεις στο μυαλό σου να εξερευνήσει διαφορετικές ιδέες. Επίσης, σύμφωνα με δύο περσινές έρευνες, επιτρέπεις στο μυαλό σου να είναι ανοιχτό και ελεύθερο να δει τις ατελείωτες δυνατότητες που υπάρχουν στον κόσμο.

2. Και πιο παραγωγική

Η πλήξη είναι ένα φοβερό εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να οργανώσεις τα πάντα στη ζωή σου και να δεις αν όλα είναι υπό έλεγχο.

3. Θέτεις περισσότερους στόχους

Πότε νομίζεις ότι έβαλα τον στόχο για το 30dayschallenge; Όταν βαριόμουν. Αυτές οι στιγμές είναι ιδανικές για να θέσεις νέους βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους στόχους και να δεις πώς τα πας με όσους είχες βάλει στο παρελθόν.

4. Σε κάνει καλύτερο άνθρωπο

Σύμφωνα με μια έρευνα, η βαρεμάρα σου δίνει τον χρόνο να δεις τη ζωή, τις σχέσεις και τις φιλίες του παρόντος και του παρελθόντος, αλλά και τι πήγε στραβά και τι σωστά. Έτσι αναγνωρίζεις τι συμβαίνει και μπορείς να μην ξανακάνεις τα λάθη σου σε ό,τι προκύψει από εδώ και πέρα.

5. Γίνεσαι πιο ευτυχισμένη

Όταν πλήττεις, έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις και νοητικά και σωματικά. Το μυαλό σου κάνει το διάλειμμα που του χρειάζεται ώστε να ηρεμήσει για λίγο, αποβάλλοντας όλο τον αρνητισμό της ημέρας. Δε νιώθεις συνεχώς ότι έχεις να κάνεις κάτι, ούτε χρειάζεται να σκέφτεσαι όλη την ώρα. Έτσι είσαι πιο ανέμελη, διασκεδαστική και χαρούμενη.