Αυτό που χρειάζεται να κάνεις για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των άλλων

Ένας πράκτορας του FBI αποκαλύπτει τον σίγουρο τρόπο για να σε εμπιστεύονται.

Αν έως τώρα ακολουθούσες κι εσύ το ρητό "φέρσου όπως θες να σου φερθούν" και προκοπή δεν είδες, βρήκαμε τον νέο κανόνα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να κερδίσεις τους άλλους: τον "πλατινένιο κανόνα".

Παρόλο που δεν ακούγεται τόσο εντυπωσιακός όσο "ο χρυσός κανόνας", ένας πρώην πράκτορας του FBI, ο Robin Dreeke, μας διαβεβαιώνει ότι είναι πολύ αποτελεσματικός. Σύμφωνα με τον Dreeke, "είναι σημαντικό να μιλάς στους άλλους για όσα είναι σημαντικά για εκείνους, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν εύκολα να καταλάβουν και τότε θα είναι πιο διατεθειμένοι να σου δώσουν αυτό που θες".

Η συμβουλή του είναι να να προσπαθείς να καταλάβεις το είδος της επικοινωνίας που θέλει να έχει κάποιος, από την πρώτη κιόλας συζήτηση. Ορισμένοι προτιμούν τις ανθρώπινες ιστορίες, τα ανέκδοτα, άλλοι προτιμούν τα πιο πρακτικά θέματα και την ανάλυση διαδικασιών. Οι άμεσοι συνομιλητές συνήθως σκέφτονται ενώ ταυτόχρονα μιλούν, ενώ οι έμμεσοι σκέφτονται πριν μιλήσουν. Οι άνθρωποι συνήθως έχουν έναν συνδυασμό αυτών των χαρακτηριστικών. Μαθαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο κάθε άνθρωπος επικοινωνεί, θα κάνει τους διαλόγους σου πιο αποτελεσματικούς κι έτσι θα κερδίσεις περισσότερους πόντους στο παιχνίδι της φιλίας και της εμπιστοσύνης.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ