TIPS

3 πράγματα που θα σου τονώσουν αμέσως την αυτοπεποίθηση

Μερικές μέρες απλά ξυπνάμε και δεν νιώθουμε καλά. Ορμονικό, θέμα καιρού, αδιαθεσία, πολλά μπορεί να φταίνε, το γεγονός όμως παραμένει το ίδιο: δεν είσαι ο εαυτός σου και συνεπώς δεν πιστεύεις σε σένα κι έτσι η μέρα δε θα βγει πολύ εύκολα.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις, τα οποία ναι μεν ακούγονται απλά, αλλά οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορούν άμεσα να βελτιώσουν το πόσο πιστεύεις σε σένα και τις ικανότητές σου.

1. Κοιμήσου γυμνή

Όταν κοιμάσαι γυμνή το βράδυ, είσαι πιο σίγουρη για τον εαυτό σου την ημέρα. Τουλάχιστον έτσι λέει ο Travis Bradberry στο Forbes: “Όσο αυξάνεται η άνεση με τον εαυτό σου, τόσο ανεβαίνει και η αυτοπεποίθησή σου”.

2. Αγόρασε ένα στιλό

Σύμφωνα με μια έρευνα, μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά το στυλό συμβολίζει τη δράση και την εξυπνάδα και μπορεί να ανανεώσει την αυτοπεποίθησή σου. Γενικά το να κρατάς κάτι που σου θυμίζει τις δυνατότητες και τι επαγγελματικές σου επιτυχίες, όπως ένα βιβλίο ή ένα δαχτυλίδι στο οποίο έχεις επενδύσει, μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία σου.

3. Βάλε κόκκινο κραγιόν

Μια ακόμα έρευνα υποστηρίζει πως το κόκκινο κραγιόν δεν κάνει μόνο εσένα να πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου, αλλά κάνει και τους άλλους να σε βλέπουν ως μια γυναίκα με περισσότερη αυτοπεποίθηση.