TIPS

3 παράξενοι τρόποι για να γεμίσεις ενέργεια

Συμβαίνει σε όλες μας: η έλλειψη ύπνου, διάθεσης, η πεσμένη ψυχολογική κατάσταση ή πολύ απλά τα πάρα πολλά πράγματα που έχεις να κάνεις στη διάρκεια της μέρας, σε ρίχνουν, σε καταπονούν και κάποια στιγμή είναι λογικό να νιώθεις ότι τελειώνει η μπαταρία σου.

Έλα όμως που η μέρα έχει ακόμα αρκετές ώρες. Η λύση; Πέρα από το να πιείς έναν καφέ, μπορείς να κάνεις και ορισμένα άλλα πράγματα που δεν είχες σκεφτεί/ήξερες ότι ενισχύουν την διάθεση και την ενέργειά σου. Ρίξε μια ματιά και μην σηκώνεις το φρύδι. Δοκίμασέ τα!

1. Τρίψε το αυτί σου

Το ενεργειακό boost βρίσκεται τόσο κοντά σου όσο και η απόσταση του χεριού σου απότ ο αυτί σου. Όταν κάνεις ελαφρύ μασάζ στα αυτιά σου, ενεργοποιείς εκείνα τα σημεία που σύμφωνα με το shiatsu απελευθερώνουν ενέργεια σε όλο σου το κορμί και αυξάνουν την κυκλοφορία, σύμφωνα με την Κινέζικη ιατρική. Δε χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη τεχνική, απλά χάιδεψε το αυτί σου ξεκινώντας από τον λοβό και καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του αυτιού σταδιακά.

2. Κάνε ένα Σκωτσέζικο ντους

Μπορεί να ακούγεται χαλαρωτικό το να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα ζεστό ντους, αλλά ένα παγωμένο θα αυξήσει την επαγρύπνησή σου και θα σου σου δώσει ένα ενεργειακό boost, άλλο πράγμα. Το κρύο νερό αυξάνει τον ρυθμό της αναπνοής σου σαν αντίδραση στο σοκ της χαμηλής θερμοκρασίας, ενώ η πρόσληψη οξυγόνου, ο καρδιακός ρυθμός και η ροή του αίματος θα αυξηθούν καθώς το σώμα λειτουργεί για να κρατηθεί ζεστό.

3. Άκου δυνατά μουσική

Αν νιώθεις ότι θα σε πάρει ο ύπνος στη δουλειά, βάλε ακουστικά και άκου την αγαπημένη σου μουσική. Σύμφωνα με μια έρευνα, η δυνατή μουσική είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να αυξήσεις την ενέργειά σου και να βελτιώσεις την πνευματική σου κατάσταση.