TIPS

3 αλλαγές που θα σε κάνουν χαρούμενη κάθε μέρα

Μπορεί το κυνήγι της ευτυχίας να μην πρέπει να σου γίνει εμμονή, αλλά η αλήθεια είναι πως αν μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου χαρούμενο στις δύσκολες στιγμές με κάτι πολύ απλό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αποφύγεις.

Μπορεί να σου ακούγεται απίθανο το να είσαι χαρούμενη κάθε μέρα, αλλά χρειάζεται απλά να έχεις τη θέληση και θα το πετύχεις κάνοντας ορισμένες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου. Εννοείται πως η γυμναστική ή μια πιο σωστή διατροφή θα σε βοηθήσουν εξίσου, ακόμα και το να ανοίγεις το παντζούρι, ώστε να μπαίνει φως το πρωί, μπορεί να σου φτιάξει ολόκληρη τη μέρα.

Ακολουθούν ακόμα τρεις συμβουλές που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης μέρας.

Κάνε κάποιον να χαμογελάσει

Η ευτυχία δε θα έρθει μόνο με το να επικεντρώνεσαι σε σένα, αφού ο αλτρουισμός επιδρά εξίσου θετικά στην ψυχολογία σου. Το να δείξεις σε κάποιον ότι νοιάζεσαι για εκείνον, ή ότι τον αγαπάς, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πολύ καλύτερα. Ακόμα και ένα κομπλιμέντο που θα κάνει την αδερφή σου να χαμογελάσει, ή το να κεράσεις καφέ τη συνάδελφό σου, είναι πράξεις που θα σε κάνουν να νιώσεις εσύ η ίδια καλύτερος άνθρωπος.

Κάνε όμορφες σκέψεις

Κόψε 30 πολύχρωμα χαρτάκια και γράψε πάνω στο καθένα πράγματα που σε κάνουν να χαμογελάς: είτε αναμνήσεις, ανθρώπους, ακόμα και κοπλιμέντα που σου έχουν κάνει. Βάλ’ τα σε ένα βάζο και τράβα ένα κάθε μέρα του μήνα, τη στιγμή που θα νιώσεις ότι χρειάζεσαι μια κάποια ένεση αισιοδοξίας και χαράς.

Κάνε διάλειμμα από την τεχνολογία

Όσο εθισμένη κι αν είμαι κι εγώ η ίδια στην τεχνολογία και το κινητό μου, άλλο τόσο κατανοώ απόλυτα σε τι φαύλο κύκλο μπορεί να με βάλει αυτός μου εθισμός σε σχέση με την κακή ψυχολογία. Ορισμένες φορές χρειάζεται να κάνουμε ένα διάλειμμα και να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ό,τι έχει πραγματικά σημασία, και να πάψουμε να βλέπουμε εκείνο το viral βίντεο με το γατί.