ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Να γιατί νιώθεις διαρκώς κουρασμένη

Αναμφίβολα, κάνεις ένα σωρό πράγματα μέσα στην ημέρα και αυτά από μόνα τους είναι αρκετά για να νιώθεις κουρασμένη και αδύναμη.

Ωστόσο, έχεις σκεφτεί ποτέ ποια συγκεκριμένη δραστηριότητα απ’ όσες ασχολείσαι είναι εκείνη που εντείνει την κούρασή σου;

Αυτοί είναι οι 5 βασικοί λόγοι που ευθύνονται για εκείνη την αίσθηση κατάπτωσης που σε χαρακτηρίζει συχνά πυκνά.

1) Αφυδάτωση

Έχει αντίκτυπο στην πνευματική σου εγρήγορση και στη δυνατότητα συγκέντρωσης.

2) Κινητό τηλέφωνο

Αν ασχολείσαι με το κινητό λίγο πριν πέσεις για ύπνο, ουσιαστικά κρατάς τον εγκέφαλό σου σε εγρήγορση και δεν τον αφήνεις να “σβήσει” και να λάβει το μήνυμα ότι πρόκειται να κοιμηθείς.

3) Φαρμακευτική αγωγή

Υπάρχουν συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές (ιδίως οι αντικαταθλιπτικές) έχουν συμπτώματα καταστολής στον οργανισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συμβουλέψου το γιατρό σου.

4) Σκληρή προπόνηση

Η καθημερινή άσκηση είναι αναζωογονητική και ωφέλιμη τόσο για το πνεύμα όσο και για το σώμα. Η υπερβολή, ωστόσο, δεν βοηθά. Αντίθετα, θα σε αφήνει με ένα διαρκές αίσθημα κούρασης.

5) Χαμηλά επίπεδα σιδήρου

Αν δεν λαμβάνεις τουλάχιστον 18mg σιδήρου ημερησίως, το σώμα σου δυσκολεύεται να λειτουργήσει σωστά, με αποτέλεσμα να νιώθεις εξουθενωμένη. Η συνεχής έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αναιμία.

Για όλα αυτά, καλύτερα να είσαι σε επαφή με τον γιατρό σου, όταν νιώθεις για καιρό καταπονημένη.