LIFE COACHING

Τα 2 πιο βασικά tips για να επιτύχεις τη σωστή επικοινωνία

IMAXTREE

Πώς γίνεται άλλα να λέμε και άλλα να καταλαβαίνουν οι γύρω μας; Υπάρχουν μεγάλα χάσματα επικοινωνίας στις σχέσεις των ανθρώπων που μερικές φορές δεν οφείλονται σε κάτι βαθύτερο από την ανωριμότητα ή την αδεξιότητα χειρισμού της κατάστασης. Μάθε πώς μπορείς να αλλάζεις τους όρους της επικοινωνίας σου, διαβάζοντας τα παρακάτω βασικά tips.ιδιά μας, πάντα καταλήγουμε να ζούμε στη σκιά αυτής της λαμπερής ύπαρξης που θα μπορούσαμε να είμαστε.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Μάθε σωστά τη γλώσσα του σώματος

Μπορεί να μην έχουμε καν ανοίξει το στόμα μας κι όμως να έχουμε μιλήσει ήδη με χίλιες κινήσεις! Το μεγαλύτερο ποσοστό της καθημερινής μας επικοινωνίας με τους άλλους πραγματοποιείται σε ένα μη λεκτικό περιβάλλον, μονάχα με τις κινήσεις, τις εκφράσεις και τις χειρονομίες. Είναι η λεγόμενη «γλώσσα του σώματος» που αν είναι φορτισμένη αρνητικά οδηγεί σε αντίστοιχη φόρτισης λεκτική επικοινωνία. Μην απορείς, λοιπόν, αν προκαλείς εκνευρισμό, άγχος, φόβο ή δυσφορία σε κάποιον χωρίς καν να του έχεις μιλήσει! Αν έχεις φιλικές διαθέσεις και στοχεύεις σε μια καλοπροαίρετη επικοινωνία, αυτές οι συμβουλές για μια open body language θα σε βοηθήσουν πολύ.

Διάβασε ακόμα: Τα βήματα που θα σε οδηγήσουν στο ν’ αγαπήσεις τον εαυτό σου

Επιδίωκε να μιλάς πάντα κοιτάζοντας τον άλλον στα μάτια, με στραμμένο το κορμί σου προς εκείνον και τα χέρια σου χαλαρά. Αν επιδιώκεις να κάνεις νέους φίλους στο γραφείο ή στη Σχολή, παρατήρησε ποιοι είναι αυτοί που στα «πηγαδάκια» στέκονται με τα πόδια τους προς τα έξω από τον κύκλο συζήτησης, δίνοντας την αίσθηση πως ανήκουν σε μια ανοιχτή παρέα που είναι πάντα έτοιμη να δεχτεί νέα μέλη.

Μην ξεχνάς να χαμογελάς γιατί ένα όμορφο και ευγενικό χαμόγελο, με καθαρά και φροντισμένα δόντια, προδιαθέτει θετικά για όλα όσα θα πεις. Μην σταυρώνεις τα χέρια σου γιατί μαρτυρά αμυντική ή αδιάφορη στάση, ίσιωσε την πλάτη σου και μην επιδιώκεις να ξεπερνάς σε ύψος τον συνομιλητή σου που κάθεται, δίνοντας την αίσθηση πως θέλεις να έχεις το πάνω χέρι στη συζήτηση.

Mood swings; Ναι, παρακαλώ

Το να μπορείς να αλλάζεις τη διάθεσή σου γρήγορα, δεν είναι πάντα κάτι κακό. Όλες εκείνες τις φορές που το να συνεχίσεις να γκρινιάζεις, να απογοητεύεσαι, να θυμώνεις δεν είναι αποτελεσματικό στο περιβάλλον που είσαι, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις τεχνικές για να ξεπερνάς γρήγορα αυτά τα συναισθήματα ιεραρχώντας σωστά αυτό που πρέπει να γίνει εκείνη τη στιγμή.

Διάβασε ακόμα: Το ”κλειδί” για να γίνεις ένας επιτυχημένος άνθρωπος

Όσα νεύρα, λοιπόν, κι αν έχεις με τον προϊστάμενό σου, με τον σύζυγό σου στις διακοπές, με τα παιδιά σου στο σπίτι, με τους φίλους σου στο μάθημα, σκέψου κάτι που θα σου αλλάξει άμεσα τη διάθεση και θα σε κάνει να δεις τα πράγματα πιο θετικά. Δώσε στον εαυτό σου το χρόνο να θυμώσει αλλά και να ηρεμήσει, καταλαβαίνοντας πως το να μείνεις στο αρνητισμό είναι αδιέξοδο και δεν βελτιώνει την κατάσταση.

Κάνε «ενέσεις» θετικότητας, βάζοντας το αγαπημένο σου τραγούδι, βλέποντας τις φωτογραφίες των παιδιών σου όταν ήταν μωρά ή εκείνες του γάμου σου, αναπολώντας το πρώτο καλοκαίρι σας με τον σύντροφό σου, μυρίζοντας νοερά το αγαπημένο σου φαγητό, αναπολώντας μια όμορφη παιδική ανάμνηση. Σου εγγυώμαι, πως η καρδιά σου θα έχει ξαναφορτίσει θετικά πριν καν το καταλάβεις.

 

Γίνε μέλος της μεγάλης μας παρέας και ως «ευχαριστώ» για την εγγραφή σου θα σου στείλουμε τις 40 πρώτες σελίδες από το best seller Ευ Ζην Τώρα, εντελώς δωρεάν! Η μεταμόρφωσή σου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!

Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!

 

Κεντρική Φωτογραφία: IMAXTREE