LIFE COACHING

Ξεκίνα να πιστεύεις στον εαυτό σου

Είμαστε γεννημένοι από φως, αλλά τις περισσότερες μέρες της ζωής μας τις περνάμε μέσα στο σκοτάδι. Σε ένα πνιγηρό σκοτάδι γεμάτο ενοχές, ερωτηματικά αμφισβήτηση, απαισιοδοξία. Ακόμα και όσα ποθούμε πολύ να έχουμε ή να ζήσουμε, κατά βάθος δεν θεωρούμε πως τα αξίζουμε. Όσο πολύ κι αν κοπιάζουμε, όσο αργά κι αν μένουμε στη δουλειά, όσα ραντεβού κι αν βγαίνουμε, όσο κι αν τσακωνόμαστε με το σύντροφο ή τα παιδιά μας, πάντα καταλήγουμε να ζούμε στη σκιά αυτής της λαμπερής ύπαρξης που θα μπορούσαμε να είμαστε.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Διάβασε ακόμα: Η άσκηση των 2 εβδομάδων που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη ζωή σου

Ποιον πρέπει, λοιπόν, να λιθοβολήσουμε; Αν κάποιον πρέπει να κατσαδιάσεις για αυτή τη χαμηλή επίδοση στα μικρά και μεγάλα τεστ της ζωής, είναι μόνο το Εγώ σου. Αυτή την ανελέητη και υπερφλύαρη φωνούλα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, που συνεχώς τρέφεται από την ανασφάλειά μας και τη μιζέρια. Αυτή τη φωνή που ξέρει να σε γυρίζει τούμπα όπως θέλει. Ξέρει όλες σου τις ανασφάλειες, όλα τα κουμπιά σου και σε θέλει καρφωμένο στη ζώνη άνεσής σου. Ακόμα κι αν αυτή η άνεση είναι εντελώς άβολη για όσα πραγματικά θέλεις.

Δεν ξεκινάμε τη ζωή μας με τέτοιες ανασφάλειες. Δεν υπολογίζουμε τόσο λίγο σε εμάς. Σιγά σιγά, αλλά μεθοδικά και σταθερά, από την πρώτη στιγμή της γέννησής μας ήδη, κάθε μικρή ή μεγάλη απογοήτευση που ζούμε βάζει και ένα τούβλο γύρω από την καρδιά μας, προσπαθώντας να χτίσει έναν τοίχο ασφαλείας απέναντι σε εμάς και σε όλα προσπαθούν να μας πληγώσουν. Ο μεγάλος… εργοδηγός σε όλο αυτό το χτίσιμο είναι το Εγώ. Το Εγώ που φωνάζει “είσαι τρελή δεν θα τα καταφέρεις στην εξέταση”, “πας για δεύτερο διαζύγιο, πώς πίστεψες ότι αυτή τη φορά θα πετύχει;”, “αν ζητήσεις προαγωγή, θα σε απολύσουν σίγουρα”, “μην τον χωρίσεις, δεν θα βρεις κανέναν καλύτερο”, “είσαι τόσο χοντρή, σιγά μην σε κοιτάξει κανένας!”, “άσε το γυμναστήριο, δεν θα γίνεις ποτέ μοντέλο!”

Διάβασε ακόμα: Η κίνηση που πρέπει να κάνεις για ισορροπήσεις τη ζωή σου

Όσο ενδίδουμε σε αυτή την καταστροφολογία, που φυσικά βρίσκεται μονάχα στο μυαλό μας και δεν αντικατοπτρίζει σχεδόν ποτέ την αλήθεια για εμάς, τόσο το Εγώ πανηγυρίζει και ο τοίχος ορθώνεται όλο και πιο στιβαρός και ψηλός. Παρόλο που η αποτυχία είναι μέρος του παιχνιδιού και πάντα ένα ενδεχόμενο, δεν είναι τόσο πιθανή όσο πιστεύουμε. Για να αρχίσεις να το ξεκαθαρίζεις όταν συμβαίνει, πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στις σκέψεις σου. Μπορείς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντικαταστήσεις την αρνητική σκέψη με τη θετική.

Το να μην τολμάμε αυτά που ονειρευόμαστε επειδή φοβόμαστε μην πληγωθούμε, είναι σαν κάποιον που αγαπά τη θάλασσα αλλά δεν θέλει να μάθει κολύμπι. Είμαστε, όμως, γεννημένοι για τις μεγάλες θάλασσες. Αν δεν μάθουμε να βουτάμε, ακόμα και στον σκοτεινό βυθό, δεν θα ζήσουμε ποτέ το όνειρό μας.

 

Γίνε μέλος της μεγάλης μας παρέας και ως «ευχαριστώ» για την εγγραφή σου θα σου στείλουμε τις 40 πρώτες σελίδες από το best seller Ευ Ζην Τώρα, εντελώς δωρεάν! Η μεταμόρφωσή σου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!

Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!