LIFE COACHING

Η άσκηση των 4 βημάτων που θα σε οδηγήσει στην κατάκτηση της εσωτερικής γαλήνης

Oι καταφάσεις στο life coaching αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Το κατάλαβα με τον πιο εύγλωττο τρόπο όταν παρευρέθηκα στο ένα σεμινάριο του Jack Canfield στην Αριζόνα. Αυτός ο εμπνευσμένος ομιλητής, περιλουσμένος από τη νηφαλιότητα και τη σιγουριά ενός χαρισματικού ηγέτη, ενέπνευσε σε όλους μας τη θέληση όχι μόνο να βρούμε τη δική μας καθαρτική παραίνεση, αλλά και να τη μοιραστούμε με τους υπολοίπους. 

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Με τα μάτια κλειστά πλησίασα και με πλησίασαν άνθρωποι άγνωστοι σε εμένα, ψιθυρίζοντάς μου τη δική τους φράση θετικής ενέργειας. Για άλλους ήταν απλά το «συνέχισε, είσαι στον σωστό δρόμο», για μερικούς το «σε συγχωρώ», για κάποιους το «φρόντισε τον εαυτό σου» και το απλό αλλά πάντα δυνατό και ειλικρινές «σ’ αγαπώ»!

Όποια κι αν είναι η δική σου πηγή αναζωογόνησης και θετικής ανατροφοδότησης, ενεργοποίησέ τη γιατί δεν υπάρχει κανένας φόβος που να μπορεί να την αποδυναμώσει. Ακούγοντας τα λόγια σου, αυτά τα λόγια αγάπης προς τον εαυτό σου, κάνεις το πιο μεγάλο δώρο στον εαυτό σου. Μόνο αν σε αγαπάς, σε εκτιμάς και σε φροντίζεις, μόνο τότε μπορείς να υποστηρίξεις τα σχέδια που έχεις για να ζήσεις μία νέα πραγματικότητα.

Κάθε φορά, λοιπόν, που θα έχεις ανάγκη από υποστήριξη και εσωτερική γαλήνη:

-βρες ένα ήσυχο και απομονωμένο μέρος (ακόμα κι αν είναι η τουαλέτα του γραφείου σου)

-εισέπνευσε σταθερά και βαθιά τρεις φορές

-επανάλαβε νοερά ή φωναχτά (ανάλογα με το περιβάλλον) τη δική σου φράση.

-αν έχεις κοντά σου έναν καθρέφτη, μην παραλείψεις να κοιτάς το είδωλό σου με καλοσύνη και κατανόηση καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της λυτρωτικής άσκησης.

Μην ανησυχείς, λοιπόν, για όσα βλέπουν οι άλλοι, γιατί το υποκειμενικό τους πρίσμα δεν αντικατοπτρίζει πάντα τη δική σου αλήθεια. Είναι θαυμάσιο πώς μπορούν δυο-τρεις λέξεις να κάνουν μια τόσο μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία σου. Στην αρχή ίσως σου φανεί λίγο εγωιστικό ή ακόμα και αλλόκοτο. Σύντομα, όμως, θα είναι το αγαπημένο σου καταφύγιο κάθε φορά που θα ψάχνεις μία εσωτερική και αυτόφωτη πηγή υποστήριξης. 

Βρες, λοιπόν, αυτό που ξεκλειδώνει τα δικά σου συναισθήματα, αυτό που σε απελευθερώνει και σε βοηθά να ανακτήσεις η δύναμή σου. Δεν υπάρχουν λανθασμένες ή σωστές φράσεις εδώ, δεν χωράει καμιά κακόβουλη κριτική. Η δική σου μαγική φράση είναι το ίδιο μοναδική όσο και εσύ!

 

Η περιοδεία “Έτσι Ξαφνικά: Πώς να ζήσεις αυτό που θέλεις Τώρα” ξεκινά! Έλα να τα πούμε από κοντά σε έναν από τους σταθμούς μας, σε Λευκωσία (13/10 Classic Hotel), Aθήνα (3/11 Royal Olympic Hotel), Ηράκλειο (24/11, Aquila Atlantis Hotel) και Θεσσαλονίκη (1/12 Makedonia Palace) και να διεκδικήσεις ένα δωρεάν συλλεκτικό αντίτυπο από το καινούριο μας βιβλίο “Ξαφνικά Τώρα”! Έλα στο ταξίδι του Ξαφνικά, ζήσε την εμπειρία Τώρα!

Γίνε μέλος της μεγάλης μας παρέας και ως «ευχαριστώ» για την εγγραφή σου θα σου στείλουμε τις 40 πρώτες σελίδες από το best seller Ευ Ζην Τώρα, εντελώς δωρεάν! Η μεταμόρφωσή σου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!

Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!

 

Κεντρική Φωτογραφία: IMAXTREE