LIFE COACHING

Γιατί η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για ν’ αλλάξεις ό,τι θες στη ζωή σου

Η άνοιξη σηματοδοτεί μια νέα αρχή, είναι η ευκαιρία μας μετά τις γκρίζες ημέρες του χειμώνα, για αναγέννηση σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Είναι ο σωστός χρόνος για να αλλάξεις τις συνήθειες εκείνες, που σε απομακρύνουν από την ολοκλήρωση των στόχων σου. Πιστεύεις πως είσαι έτοιμη;Συνηθίζουμε να βάζουμε στόχους στην αρχή του νέου έτους, το γνωστό “New Year’s Resolution”, η αλήθεια είναι ό,τι σύμφωνα με έρευνες μόλις το 8% των ανθρώπων ολοκληρώνει τους στόχους που έθεσε στην αρχή του χρόνου. Οι καλύτερες εποχές για να θέσετε νέους στόχους, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο είναι μετά το τέλος του καλοκαιριού στις αρχές του Σεπτεμβρίου και στην αρχή της άνοιξης.

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου*, Creative Business Coach, CPC

Οι ημέρες την άνοιξη είναι μεγαλύτερες, η γη ανθίζει και όλα ξυπνούν. Ο ρυθμός της ζωής γίνεται ταχύτερος. Είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου γιατί η ενέργεια που μας περιβάλλει την άνοιξη μας προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να θέσουμε τις προθέσεις μας, να ξεκινήσουμε τη διαδικασία και να επιτύχουμε τις αλλαγές που θέλουμε στη ζωή μας.

Επανεξέτασε τους στόχους σου

Διανύοντας την αρχή της άνοιξης, δείτε λίγο τους στόχους που θέσατε για τον εαυτό σας στην αρχή της χρονιάς. Οι στόχοι σας εξακολουθούν να παραμένουν οι ίδιοι; Ποια βήματα έχετε κάνει; Πόσο έχετε προχωρήσει; Έχουν αναδυθεί νέες ευκαιρίες που μπορεί να έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς τώρα;

Κάνε μια νέα αρχή

Εάν αυτά που θέλατε να κατακτήσετε μέσα στη νέα χρονιά, μοιάζουν απατηλό όνειρο, μην απελπίζεστε. Ίσως δεν ήταν η σωστή στιγμή για να συμβούν. Δείτε το πλάνο των στόχων σας πάλι από την αρχή. Προσθέστε νέους στόχους και αφαιρέστε τους παλιούς. Εξετάστε όλους τους τομείς της ζωής σας. Τι θέλετε να αλλάξετε; Να κάνετε μια νέα επαγγελματική αρχή, να βελτιώσετε τις προσωπικές σας σχέσεις, να ζείτε με μεγαλύτερη ευεξία και να προετοιμάσετε το σώμα σας για την έλευση του καλοκαιριού; Δείτε τη ζωή σας συνολικά, με μία ολιστική οπτική.

Take Action

Κανένας στόχος δεν επιτυγχάνεται εάν δεν κάνουμε τα κατάλληλα βήματα. Όταν ετοιμάσετε το νέο σας πλάνο, ξεκινήστε αποφασιστικά να κάνετε τις ανάλογες δράσεις για να πετύχετε τους στόχους σας. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η αλλαγή και η επιτυχία είναι μια συνεχής διαδικασία. Το πιο δύσκολο μέρος για την ανάληψη δράσης προς την αλλαγή είναι στην πραγματικότητα το να ξεκινήσετε. Όσο περισσότερο επαναλαμβάνετε μια νέα ενέργεια, τόσο πιο αβίαστα οι στόχοι σας θα υλοποιούνται, αλλά εάν δεν ξεκινήσετε ποτέ, θα χάσετε την ευκαιρία της ικανοποίησης που αισθανόμαστε όταν κατακτούμε αυτά που επιθυμούμε.

Αυτή την άνοιξη άλλαξέ τα όλα, είναι στο χέρι σου, αλήθεια!

*Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

 Κλείστε μια Δωρεάν συνεδρία Coaching. Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ. 6977- 075124