LIFE COACHING

Γιατί δεν πρέπει να αντιστέκεσαι σε κάθε πιθανή αλλαγή

Η μεθόδευση των σωστών αλλαγών φέρνει νομοτελειακά την ευτυχία, γι' αυτό όσο μεγάλη ή δυσάρεστη κι αν είναι μια αλλαγή, μη τη φοβάσαι. Όσο μεγαλύτερες οι ανατροπές, τόσο πιο σημαντική η αλλαγή για εσένα.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller «Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα», Ομιλήτρια διεθνούς φήμης

Η αλλαγή, λοιπόν, είναι το Α και το Ω αυτής της όμορφης διαδρομής προς την αυτοβελτίωση. Το διάστημα που περιμένεις να καρπωθείς τα αποτελέσματα της αλλαγής σου είναι το πιο κρίσιμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της σιωπηλής αναμονής, πολλοί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και έχουν παρατήσει το όνειρό τους τη στιγμή ακριβώς που πρέπει να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίστη σε αυτό. Αυτή η μετέωρη και αμήχανη στιγμή της αναμονής, αυτή που σε τυραννά με αμφίσημα συναισθήματα ικανοποίησης αλλά και αμφιβολίας, είναι ένα από τα πιο απαραίτητα στάδια ανάπτυξης γιατί μας μαθαίνει τόσα πολλά για τον εαυτό μας. Είναι η στιγμή που από τη σκέψη περνάς στην ενεργή πράξη και περιμένεις τη γενναία ανταμοιβή.

Διάβασε ακόμα: Τα 3 βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία

Εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που γνωρίζουμε καλύτερα από όλους όχι μόνο τι πρέπει να αλλάξουμε αλλά και ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας και να δούμε, επιτέλους, να παράγονται διαφορετικά αποτελέσματα από τις ενέργειές μας. Η ανθρώπινη φύση είναι γεννημένη από τις αλλαγές και μεγαλώνει με αυτές. Κάθε τέλος μιας νέας αλλαγής σηματοδοτεί τη γέννηση ενός καινούριου στόχου και αυτό γιατί η αλλαγή είναι ζυμωμένη με την ανθρώπινη ανάγκη να προχωρά και να κυριαρχεί. “Α rolling stone gathers no moss” που λένε και οι Αμερικανοί.

Μέσα από την αλλαγή έρχεται η προσωπική βελτίωση. Όσοι έμειναν άπραγοι και παθητικοί σε όσα ήξεραν ή σε όσα κουβαλούσαν ως εμπειρίες από τα προηγούμενα χρόνια της ζωής τους, όσοι δεν τόλμησαν να μετακινηθούν από τη ζώνη άνεσής τους, όσοι διάλεξαν να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο και δεν ξεστράτισαν σε πιο δύσκολα αλλά πιο συναρπαστικά μονοπάτια γνώσης, δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη μετριότητα. Και σε αυτόν τον κόσμο δεν έχουμε έρθει για να είμαστε μέτριοι. Έχουμε έρθει για να διεκδικήσουμε και να απολαύσουμε το τέλειο.

 

Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Κάνε την εγγραφή σου για να λάβεις δωρεάν τις πρώτες 40 σελίδες του best seller Ευ Ζην Τώρα εδώ.

Θέλεις να κάνεις μια life coaching συνεδρία, χωρίς κανένα κόστος; Συμπλήρωσε εδώ.