ΥΠΝΟΣ

Και όμως, η εσωστρέφεια κάνει καλό (τελικά)

Αν είσαι εσωστρεφής άνθρωπος, τότε πολύ πιθανό να ζηλεύεις (με την καλή έννοια) τις κοινωνικές δεξιότητες και τη χαρά της ζωής που έχουν οι πιο εξωστρεφείς από εσένα.

Παρόλ’ αυτά, ήρθε ο καιρός να μάθεις ότι ως εσωστρεφής έχεις κάποια σημαντικά οφέλη στην υγεία σου, για τα οποία οι εξωστρεφείς φίλοι σου μπορούν να σε ζηλέψουν (και πάλι με την καλή έννοια) λιγάκι.

1) Έχεις μικρότερο κίνδυνο παχυσαρκίας

Σύμφωνα με έρευνες, αυτό συμβαίνει γιατί οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι πιο πιθανό να βασίζονται σε εσωτερικά ερεθίσματα σε σύγκριση με τους εξωστρεφείς, πράγμα που βοηθά στην πρόληψη υπερκατανάλωσης τροφής, σε αντίθεση με τα εξωτερικά ερεθίσματα.

2) Πιθανό να κοιμάσαι και περισσότερο

Όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Sleep”, εφόσον οι εξωστρεφείς είναι κοινωνικά όντα, είναι πολύ πιθανό να μην επενδύουν τόσο στον ύπνο τους, επιλέγοντας να περάσουν με κόσμο το περίσσευμα του χρόνου τους.

3) Είσαι περισσότερο συντονισμένη στις αισθήσεις σου

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι περισσότερο ευαίσθητοι σε εξωτερικά ερεθίσματα όπως οι διάφοροι ήχοι και εικόνες, πράγμα που εν μέρει εξηγεί γιατί αισθάνονται περίεργα σε κοινωνικές εκδηλώσεις και συναντήσεις. Αυτό όμως μπορεί να είναι και καλό, αν αναλογιστείς ότι ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις και πού να πας για να “ακούσεις” τις σκέψεις σου.