ΕΡΕΥΝΑ

Μπορείς να πολεμήσεις την κατάθλιψη με αυτό το τρόφιμο

Οι επιστήμονες έκαναν μια νέα έρευνα στην οποία ανακάλυψαν μάλλον πως υπάρχει κάτι που μπορείς να τρως και να σου φτιάχνει τη διάθεση. Για την ακρίβεια μπορεί να σε βοηθά να απαλύνεις τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Ο λόγος λοιπόν για το γιαούρτι, μια κούπα απ’ το οποίο είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου, βοηθά στο πεπτικό σου σύστημα, ενώ μπορεί κυριολεκτικά να σε κάνει να δεις τη μέρα αλλιώς! Το πείραμα έγινε σε ποντικάκια τα οποία εμφάνιζαν καταθλιπτική συμπεριφορά, αλλά μόλις τα τάιζαν με ένα βακτήριο που ονομάζεται Lactobacillus – το οποίο και βρίσκεται σε μερικά γιαούρτια – η διάθεσή τους βελτιωνόταν.

Επίσης οι ερευνητές βρήκαν πως τα επίπεδα του Lactobacillus στο αίμα συνδέονται και με αυτά του μεταβολίτη κυνουρενίνη, ο οποίος προκαλεί την κατάθλιψη. Όσο χαμηλότερα τα επίπεδα του Lactobacillus, τόσο υψηλότερα αυτά του μεταβολίτη, άρα και περισσότερα καταθλιπτικά συμπτώματα.

Μέχρι να βρεθεί αν όντως το γιαούρτι έχει τα ίδια αποτελέσματα και στους ανθρώπους, εσύ δεν χάνεις τίποτα να το προσθέσεις στο πρωινό σου. Σίγουρα δε θα σου διορθώσει όλα σου τα προβλήματα, αλλά κακό δεν κάνει!