ΕΡΕΥΝΑ

Αυτό είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό χόμπι

Η κηπουρική σύμφωνα με το πανεπιστήμιο City του Λονδίνου μειώνει τη θνησιμότητα κατά 30% και απομακρύνει την πιθανότητα να πέσουμε σε κατάθλιψη. "Η ενασχόληση με τη φύση και την κηπουρική βελτιώνουν τη ψυχική και σωματική μας υγεία", αναφέρει συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μελέτης, Dr. Tim Lang.

Τα τελευταία χρόνια η κηποθεραπεία προτείνεται ήδη από Βρετανούς γιατρούς ήδη σαν μέθοδος με σημαντικά οφέλη. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε αρχικά σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, όπως άσθμα, αρθρίτιδα, διαβήτη και ακολούθως επεκτάθηκε σε άτομα που περνούν μεγάλη στεναχώρια λόγω απώλειας ενός αγαπημένου τους προσώπου ή εξαιτίας κάποιας κοινωνικής απομόνωσης.

“Δραστηριότητες όπως η κηπουρική μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα σοβαρών ασθενειών, να προλάβουν την ανάπτυξη κάποιων καταστάσεων υγείας και να εισάγουν τους ανθρώπους σε έναν τρόπο ζωής που μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιώσουν μακροπρόθεσμα την υγεία και την ευεξία τους”, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα χόμπι που προλαμβάνει ψυχικές και σωματικές νόσους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι άνθρωποι που ζουν κοντά στη φύση εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να μετακομίσεις στο χωριό ώστε να φτιάξει η ψυχολογίας σου. Ξεκίνα με κάτι πιο απλό, δημιουργώντας ένα μικρό κήπο με γλαστρούλες κι ωραία φυτά στο μπαλκόνι σου.