ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 5 είδη των δύσκολων ανθρώπων και πώς θα τα αντιμετωπίσεις

IMAXTREE

Όλοι έχουμε τις παραξενιές μας και μπορεί να θεωρηθούμε δύσκολοι άνθρωποι από τους άλλους. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό, εφόσον κανείς δεν είναι τέλειος. Το θέμα είναι όταν γίνεται κάποιος τόσο ανυπόφορος που δυσκολεύεσαι πολύ να τον διαχειριστείς και εξαντλείς όλη σου την υπομονή στην προσπάθεια να επικοινωνήσεις μαζί του. Κάθε άνθρωπος έχει, όμως, το κουμπί του και παρακάτω θα δεις πώς θα τον αντιμετωπίσεις, ανάλογα με το πρόβλημα που σου δημιουργεί.

 

Ο ξερόλας

Έχει μία άποψη για το οτιδήποτε. Ακόμα και για το πώς θα συνδυάσεις εσώρουχο με σκιά ματιών. Εννοείται ότι θεωρεί τη γνώμη του τη σημαντικότερη όλων και δεν υπάρχει περίπτωση να σε ακούσει σοβαρά. Ο μόνος τρόπος να συμβεί αυτό είναι να μην του πεις κάτι με άμεσο τρόπο, αλλά εμμέσως (πλην σαφώς). Ξεκίνα τη φράση σου με «Αναρωτιόμουν μήπως» ή «Ίσως».Του λες αυτό που θέλεις χωρίς να του επιτρέπεις να έχει το πάνω χέρι.

Ο είρωνας

Αυτός που έχει ένα σχόλιο για τα πάντα και μπορεί να κρύβεται πίσω από μία χιουμοριστική ατάκα. Ο στόχος είναι να σε πληγώσει, ακόμα και αν δεν μπορεί να το αντιληφθεί και το κάνει υποσυνείδητα. Μπορείς να τον φέρεις σε αμηχανία σταματώντας ό,τι κάνεις και ρωτώντας τον σοβαρά τι εννοούσε.

Ο «ίσως»

Δεν έχει ποτέ να προτείνει κάτι, καθυστερεί να απαντήσει και αφήνει μονίμως την πρωτοβουλία σε εσένα. Κάνε τον να ανταποκριθεί γρήγορα κάνοντας ερωτήσεις που είναι πολύ συγκεκριμένες και δε χωρούν «δεν ξέρω» ή «θα το σκεφτώ».

Διάβασε κι αυτό: Είσαι μπερδεμένη και δεν μπορείς να αποφασίσεις; Τι θα ήταν καλό να κάνεις, σύμφωνα με την ειδικό

Ο κλάψας

Όλοι γκρινιάζουμε σε διάφορες φάσεις της ζωής μας και είναι λογικό. Υπάρχει όμως κι εκείνη η κατηγορία των ανθρώπων που θα το κάνει ακόμα και όταν όλα είναι ρόδινα και χαρωπά. Είναι μία δύσκολη περίπτωση για την οποία δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Κάτι που βοηθά είναι να μην ειρωνεύεσαι αυτό που τους συμβαίνει, να τους ακούς και (γιατί όχι;) να τους προτείνεις μία λύση.

Αυτός που κάνει μπαμ

Είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο. Ο άνθρωπος που τα κρατά όλα μέσα του, δε μιλάει, συσσωρεύονται και φτάνει στο σημείο να εκραγεί και όποιον πάρουν τα σκάγια. Συνήθως θυμώνει με αφορμή κάτι πολύ μικρό, γιατί δεν έχει άλλη αντοχή και εκρήγνυται. Το ζητούμενο είναι να μη συμμετάσχεις με τον ίδιο τρόπο και να δείξεις κατανόηση χωρίς να μεγεθύνεις την κατάσταση.

 

Κεντρική Φωτογραφία: IMAXTREE