ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8 τρόποι να χαλαρώσεις στο γραφείο, όταν έχεις στρες

Υπάρχουν ορισμένες μέρες στη δουλειά που είναι πιο δύσκολες και πιεστικές από τις υπόλοιπες. Προκειμένου λοιπόν να τις αντιμετωπίσεις, χρειάζεσαι ψυχραιμία και όχι πανικό. Για να αποφύγεις την κρίση και το ουρλιαχτό στη μέση του γραφείου, έχουμε μερικές συμβουλές που θα σε κάνουν αμέσως να νιώσεις λίγο καλύτερα και να μπορέσεις να βγάλεις τη μέρα.

1. Bάλε χαλαρωτική μουσική

Φόρα τα ακουστικά σου και δοκίμασε ν’ ακούσεις μουσική που προορίζεται για διαλογισμό. Μπορεί να σου ακούγεται χαζό, αλλά οι ήχοι ενός φλάουτου, ή πιάνου μπορούν να μειώσουν αμέσως τους καρδιακούς σου ρυθμούς.

2. Φάε για σνακ τροφές που μειώνουν το άγχος

Τροφές όπως το αβοκάντο, το πλιγούρι βρώμης, τα αμύγδαλα, τα βατόμουρα και τα πορτοκάλια μπορούν να μειώσουν το στρες σου. Φάε μια μικρή ποσότητα, ειδικά όταν χρειάζεσαι ένα διάλειμμα.

3. Πήγαινε μια βόλτα

Αν νιώθεις πως έχεις πολλά νεύρα και πρόκειται να εκραγείς, πες το στο αφεντικό σου και πήγαινε για έναν περίπατο ώστε να καθαρίσει το κεφάλι σου. Ακόμα κι αν δε μπορείς να φύγεις από το κτίριο, θα σε ωφελήσει απλά και μόνο το να απομακρυνθείς από το γραφείο σου.

4. Κάνε ένα διάλειμμα στο Youtube

Aντί να χαζεύεις στο facebook και το Twitter, είναι πολύ προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις αυτό το 5λεπτο για να καθαρίσει το κεφάλι σου βλέποντας ένα αστείο βιντεάκι στο Youtube. 

5. Bάλε φαντασία

Προκειμένου να χαλαρώσεις από την πίεση, χρησιμοποίησε τον γκουρού διαλογισμού που βρίσκεται μέσα σου. Κλείσε τα μάτια σου για 30 δευτερόλεπτα και σκέψου πως είσαι σε ένα ήρεμο μέρος που θα μπορούσε να είναι ένα λιβάδι, μια παραλία, ακόμα και το δωμάτιό σου. Συγκεντρώσου στους ήχους και τις εικόνες που περνούν απ’ το μυαλό σου και προσπάθησε να αναπνεύσεις πιο αργά.

6. Πάρε ένα μπαλάκι αντι-στρες

Εκείνα που τα ζουλάς και αμέσως νιώθεις λίγο καλύτερα επειδή βγάζεις την ένταση σε κάτι; Να έχεις κανα δυο εκεί γύρω στο γραφείο σου.

7. Πάρε μια φίλη τηλέφωνο

Στις δύσκολες μέρες ένα τηλέφωνο σε μια κολλητή που θα σου δώσει κουράγιο ή θα σε κάνει να γελάσεις, μπορεί να είναι πολύ ενθαρρυντικό και αγχολυτικό.

8. Κάνε μασάζ στον εαυτό σου

Αγόρασε λάδι μέντας, βάλε μερικές σταγόνες στις άκρες των δαχτύλων σου και κάνε ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι σου. Θα σε κάνει να νιώσεις άμεσα καλύτερα και το άρωμα θα σου δώσει εκείνη την ενίσχυση της συγκέντρωσης που χρειαζόσουν.