ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 λάθη που καταστρέφουν το δέρμα σου κατά τη διάρκεια του ύπνου

Μέχρι στιγμής έχεις ακούσει πως βάζοντας την σωστή κρέμα ημέρας και πλένοντας το πρόσωπό σου, η επιδερμίδα σου θα είναι υγιής. Έχεις επαναπαυθεί και πιστεύεις πως δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο. Ουπς. Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ.

Φαντάζομαι ακόμα υπάρχουν μέρες που ξυπνάς το πρωί και η επιδερμίδα σου δεν είναι τόσο λαμπερή όσο θα ήθελες. Βγάζεις σπυράκια, έχεις κοκκινίλες και δείχνεις αφυδατωμένη.

Κάποιες κακές συνήθειες ή λάθος κινήσεις που κάνεις πριν να πέσεις για ύπνο μπορεί να καταστρέψουν το δέρμα σου.

1. Βάζεις ρετινόλη (βιταμίνη Α) σε υγρό δέρμα

Πλένεις το πρόσωπο σου και χωρίς να το σκουπίσεις καλά, βάζεις την κρέμα προσώπου. Η ρετινόλη, ένα συστατικό που βρίσκεται στις περισσότερες κρέμες προσώπου βοηθά στη διατήρηση της υγείας και της συνοχής του δέρματος. Συμβάλλει στη παραγωγή νέων κυττάρων και βοηθά να δημιουργηθεί νέο κολλαγόνο. Για να πετύχουν όλα τα πιο πάνω, πρέπει να την εφαρμόζεις σωστά. Σε στεγνό δέρμα. Γιατί όπως λέει η δερματολόγος Deanne Mraz Robinson, αν την τοποθετούμε σε υγρό δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό.

2. Δεν πλένεις την μαξιλαροθήκη σου τακτικά

Ή δεν την αλλάζεις ανά τακτά διαστήματα. Μια φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο να βάζεις καινούργια σεντόνια, ειδικά μαξιλαροθήκη. Αν όμως τα νιώθεις λερωμένα πολύ πιο πριν, να τα αλλάζεις. Δοκίμασε το και θα δεις πως δεν θα βγάζεις τόσο συχνά σπυράκια.

3. Δεν ξεβάφεσαι

Το μακιγιάζ είναι μόνο για να το φοράς κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι για όταν πέφτεις στο κρεβάτι. Πόσες φορές γύρισες στο σπίτι στις δυο το πρωί και βαριόσουν να πλύνεις το πρόσωπο σου και να καθαρίσεις το μακιγιάζ; Έλα ας το παραδεχτούμε, όλες το έχουμε κάνει και σίγουρα όχι μόνο μια φορά. Πρέπει να γνωρίζεις όμως πως το make up είναι ένα παχύ στρώμα που απορροφά τα υπόλοιπα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε. Αυτό σημαίνει ότι καταστρέφει το κολλαγόνο με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων και ακμής.

4. Ξεχνάς να βάλεις κρέμα προσώπου

Πριν πέσεις στο κρεβατάκι σου πρέπει να βάζεις κρέμα προσώπου. Είναι μια διαδικασία που κρατάει μόλις 10 δεύτερα. Όπως λέει η Deanne Mraz Robinson εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα με υαλουργικό οξύ θα ενυδατώσει και θα προστατεύσει το δέρμα σου.

5. Δεν κάνεις σωστή απολέπιση

Πρέπει τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπο. Το δέρμα αναζωογονείται κατά τη διάρκεια της νύχτας οπότε καλό είναι να κάνεις την απολέπιση πριν τον ύπνο. Προσοχή όμως, να μην χρησιμοποιείς προϊόντα που έχουν σκληρούς κόκκους γιατί θα ”πληγώσεις” την επιδερμίδα σου.

6. Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα περιποίησης προσώπου

Για να επιλέξεις την σωστή κρέμα προσώπου και το κατάλληλο τζελ καθαρισμού, καλό θα ήταν να ανακαλύψεις πρώτα, τι τύπο δέρματος έχεις. Λιπαρό, ξηρό; Αν είναι ευαίσθητο, αν βγάζεις εύκολα ακμή. Όταν λοιπόν βρεις τον τύπο δέρματος σου, θα μπορέσεις να επιλέξεις σωστά και τα προϊόντα περιποίησης προσώπου.