WELLNESS

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις pilates

Έχεις πάρει εκείνη την απόφαση να ξεκινήσεις δειλά αλλά πρόθυμα pilates, αφού πρώτα έχεις καταλήξει ότι είναι ο τύπος της γυμναστικής που αρμόζει στις ανάγκες σου. Σωστά; Σε περίπτωση που δεν έκανες την απαραίτητη έρευνα πριν καταλήξεις σε αυτό το είδος άσκησης, δες τις 5 παραμέτρους που πρέπει να γνωρίζεις πριν πας στο πρώτο σου μάθημα.

1) Υπάρχουν δύο είδη pilates: το mat και το reformer

Στο mat κομμάτι είναι όλες οι ασκήσεις που γίνονται επί εδάφους σε στρώμα pilates, ενώ στο reformer οι ασκήσεις γίνονται στο ομώνυμο μηχάνημα. Και στις δύο περιπτώσεις, θα μάθεις πρώτα και κύρια να έχεις τον έλεγχο τους σώματός σου και δευτερευόντως θα ενισχύσεις τη δομή των μυών σου.

2) Θα νιώθεις τους μύες σου να καίνε στη διάρκεια των ασκήσεων και μάλλον δεν θα μπορείς να κουνηθείς την επομένη

Είναι το απολύτως φυσιολογικό να συμβεί, ειδικά αν είσαι αυτό που λέμε “αγύμναστη”. Μην σε αποθαρρύνει, όσο περνά ο καιρός θα νιώθεις όλο και καλύτερα.

3) Να φοράς εφαρμοστά ρούχα και καλτσάκια (οπωσδήποτε)

Τα πολύ φαρδιά ρούχα δε θα σε διευκολύνουν ιδιαίτερα στη διάρκεια των ασκήσεων και τα καλτσάκια θα τα χρειαστείς καθώς το pilates γίνεται χωρίς παπούτσια.

4) Κάθε στούντιο έχει διαφορετικούς κανόνες λειτουργίας

Γι’ αυτό το λόγο, ζήτησε το σχετικό καταστατικό πριν κάνεις εγγραφή και πληρώσεις τη συνδρομή σου. Μπορεί να μην σου ταιριάζει.

5) Το pilates πρέπει να συνδυάζεται με ένα γενικότερο fitness lifestyle

Κανένας τύπος γυμναστικής δεν μπορεί να κάνει θαύματα από μόνος του. Το ίδιο ισχύει και στο pilates. Όσο πιο ολοκληρωμένα υγιεινό τρόπο ζωής ακολουθείς, τόσο περισσότερο αποτέλεσμα θα δεις.