YOGA

Η νέα τάση στη yoga έχει να κάνει με κατσίκες

Μέχρι τώρα είχαμε τη Hatha, τη Vinyasa, την Kundalini, την Bikram, την Ashtanga, τη Jivamukti και καμιά δεκαριά ακόμα είδη yoga για όλα τα επίπεδα και όλα τα γούστα. Τίποτα όμως δεν τελειώνει εκεί, αφού ένα νέο zen trend έσκασε μόλις μύτη. Αν ήταν ήχος, θα ήταν βέλασμα, αν ήταν ζώο θα ήταν κατσίκα. Αλλά είναι είδος γυμναστικής και το λένε goat yoga. Αυτά για όσες νομίζουν πως τα έχουν δει όλα σ' αυτή τη ζωή.

Κι αν αναρωτιέσαι τι σχέση μπορεί να έχουν τα συμπαθή ζωάκια με τη shavasana, μάθε πως η goat yoga είναι κάτι σαν vinyasa με κατσικάκια ολούθε. Λαμβάνει χώρα στον καθαρό αέρα και στηρίζεται σε μία (φαεινή) ιδέα μιας yoga master, Lainey Morse από το Όρεγκον, η οποία υποστηρίζει πως η παρουσία των μικρών κατσικιών κατά τη διάρκεια της yoga προκαλεί ένα υπέροχο αίσθημα ευφορίας στις ασκούμενες, κι αυτό δεν αποτελεί παρά κίνητρο για ακόμα περισσότερη yoga, αφού τα συμπαθή θηλαστικά είναι φορείς καλής ενέργειας.

Τα μαθήματα γίνονται στην ορεινή φάρμα της Morse  και τα γλυκά κατσικάκια είναι ελεύθερα να κάνουν ό,τι θέλουν, όπως βλέπεις. Η Goat Yoga κάνει ήδη θραύση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τη λίστα αναμονής στη φάρμα να ξεπερνάει τα 1.200 άτομα και διάφορες yogis ν’ ακολουθούν ήδη το παράδειγμα της Morse. 

#goodmorning #goatyoga #yesplease #yogatime #smile #postivevibes #ilovegoats

A photo posted by @northshan09 on

Με τόσες κατσίκες που κυκλοφορούν στην ελληνική ύπαιθρο, το trend σίγουρα θα μπορούσε να ευδοκιμήσει και στα μέρη μας. Namaste. Μπεε.