YOGA

7 ασκήσεις γιόγκα που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα

Όταν ακούω τη λέξη γιόγκα σκέφτομαι περίεργες στάσεις με τα πόδια μπλεγμένα σαν να είναι από λάστιχο ενώ στέκεσαι ανάποδα με τα χέρια τεντωμένα. Προφανώς και δεν έχω ιδέα από γιόγκα, για αυτό και κάθε φορά που ακούω ότι κάποιος είναι γιόγκι γελάω γιατί φαντάζομαι αυτές τις στάσεις αλλά κυρίως τους θαυμάζω που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με το κορμί τους.

Κάτι ακόμα που δεν ήξερα για τη γιόγκα είναι ότι εκτός από τόνωση που λένε όλοι ότι προσφέρει, βοηθάει πολύ στο να ξεμπλοκάρει το σώμα σου και να τεντωθούν οι μύες σου και για αυτό το λόγο είναι πολύ καλό να κάνεις μερικές ασκήσεις πριν κοιμηθείς.

Οι στάσεις που θα δεις παρακάτω είναι πολύ απλές και μπορείς να τις κάνεις ακόμα και αν δεν έχεις κάνει ποτέ ξανά στη ζωή σου γιόγκα. Από την κλασσική με τα γόνατα στο στήθος μέχρι το απλό τέντωμα ενώ είσαι ξαπλωμένη ανάσκελα, οι παρακάτω στάσεις που θα δεις θα διώξουν την ένταση από το σώμα σου, θα βοηθήσουν την κυκλοφορία του αίματος και θα σε χαλαρώσουν τόσο ώστε να απολαύσεις καλύτερα τον ύπνο σου.