TIPS

8 συμβουλές για να πετύχεις τους fitness στόχους σου για το 2017

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι. Αυτή τη φορά θα τηρήσεις τις υποσχέσεις σου; Εμείς πάντως, για αρχή, σου δίνουμε τα tips για να τα καταφέρεις. Στο χέρι σου είναι!

Από τη Χαρά Κολαΐτη

1. Να είσαι συνεπής και να προσαρμόσεις τη γυμναστική σου στον τρόπο που ζεις.

 Η γυμναστική είναι πιο αποδοτική όταν γυμνάζεσαι έστω και 20 λεπτά κάθε μέρα, σε σύγκριση με το να μη γυμνάζεσαι για μια εβδομάδα και την επόμενη εβδομάδα να γυμνάζεσαι 1 ώρα κάθε μέρα. Επίσης, με αυτό τον τρόπο είναι λιγότερο πιθανό να τα παρατήσεις.

2. Ακολούθα ένα πρόγραμμα που φέρνει αποτελέσματα.  

Οι τρεις κορυφαίες προτάσεις είναι οι εξής:

Προπόνηση δύναμης: Ακόμη και 20 λεπτά την ημέρα, δύο φορές την εβδομάδα, θα σε βοηθήσουν στο να αποκτήσεις καλύτερη τόνωση σε όλο σου το σώμα. Η διαλειμματική γυμναστική (ποδήλατο, περπάτημα, τρέξιμο, κωπηλασία, κλπ) συνίσταται από την εναλλαγή περιόδων γυμναστικής χαμηλής και υψηλής έντασης και ενδιάμεσες σύντομες περιόδους ανάπαυσης.  Αύξηση της αερόβιας γυμναστικής. Συνολικά, πρέπει να συμπληρώνεις 60 ή περισσότερα λεπτά την ημέρα από αεροβική γυμναστική χαμηλής και μέτριας έντασης, όπως περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, χορό, κλπ.

3. Θέσε λογικούς στόχους.

Μην στοχεύεις στην τελειότητα και μη θέτεις υπερβολικούς στόχους που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις. Αντίθετα, ρίξε την προσοχή σου στο να αναπτύξεις και να βελτιώσεις τις υγιείς συνήθειές σου.

4. Βρες ένα φίλο για παρέα.

 Βρες ένα φίλο ή συγγενικό σου πρόσωπο με το οποίο έχεις καλή σχέση και εμπιστεύεσαι και το οποίο θέλει επίσης να ακολουθήσει ένα υγιεινότερο τρόπο ζωής. Γυμναστείτε μαζί και ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο.

 

5. Ακολούθα το είδος γυμναστικής που σε ευχαριστεί.

Διάλεξε το είδος της γυμναστικής που σου είναι ευχάριστη και βολική ώστε να την αγαπήσεις πιο εύκολα.

6. Ζήτα τη βοήθεια των ειδικά εκπαιδευμένων γυμναστών.

Είναι πολύ σημαντικό να σε αξιολογήσει ένας γυμναστής και να σε συμβουλεύσει στο τι είδους ασκήσεις χρειάζεσαι περισσότερο, ανάλογα με τους στόχους σου

7. Πρόσεξε τη διατροφή σου.

 Βάλε στόχο να τρως ένα υγιεινό πρωινό και πολλά λαχανικά κάθε μέρα. Θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι, θα σε κρατήσει πλήρη για ένα μεγάλο διάστημα και θα σε βοηθήσει να κάνεις σωστές διατροφικές επιλογές και τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

8. Παθιάσου και κάνε υπομονή.

Το fitness ξεκινά από το μυαλό σου. Σαν τελική συμβουλή, να θυμάσαι ότι ο δρόμος του fitness είναι διαρκής. Στην πορεία θα έχεις σκαμπανεβάσματα, πολλές επιτυχίες και κάποιες αποτυχίες. Εάν κάνεις υπομονή και δεν παραιτηθείς, στο τέλος θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.