ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Tips για μια active ζωή γεμάτη ενέργεια

Ζεις την καθημερινότητά σου στο κόκκινο; Τρέχεις να προλάβεις προθεσμίες και υποχρεώσεις αφιερώνοντας λίγο ως καθόλου χρόνο στον εαυτό σου; Μήπως ήρθε η ώρα όλο αυτό ν’ αλλάξει;

Ως σύγχρονη γυναίκα καλείσαι καθημερινά να φέρεις εις πέρας όλα όσα περιλαμβάνει η μέρα σου, με αποτέλεσμα την έλλειψη προσωπικού χρόνου για να φροντίσεις το σώμα, την υγεία σου, να τραφείς σωστά και να γυμναστείς. Οι ρυθμοί είναι τόσο γρήγοροι και η μέρα τόσο μικρή! Κι όμως, με μερικά απλά βήματα μπορούμε ν’ αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, υιοθετώντας έναν active τρόπο ζωής. Μην αγχώνεσαι καθόλου με τον όρο, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Της Κωνσταντίνας Ροϊδοπούλου

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Μπορείς ν’ αρχίσεις μια νέα δραστηριότητα, όπως είναι ο χορός ή ένα αερόβιο άθλημα. Αν σου φαίνεται βαρετή η προετοιμασία, σκέψου το εξής: ένα άνετο κολάν, ένα μπουστάκι και τα αθλητικά σου παπούτσια, είναι ό, τι πιο εύκολο και γρήγορο μπορείς να φορέσεις. Ιδανικά διάλεξε την νέα συλλογή της adidas, Statement collection με άνετη εφαρμογή και το κατάλληλο ύφασμα που θ’ αγκαλιάσει το σώμα σου και θα κάνει την δραστηριότητά σου μοναδική. Αν παρόλα αυτά, η άσκηση δεν είναι το φόρτε σου, διαμόρφωσε την ημέρα σου με τρόπο που θα δραστηριοποιήσει τον οργανισμό σου, χωρίς αυτό να είναι αμιγώς η γυμναστική.

Βάλε ξυπνητήρι μισή ώρα πριν την δουλειά και μόλις σηκωθείς πιες ένα ποτήρι νερό. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται αμέσως ο οργανισμός σου. Διάλεξε το αγαπημένο σου κολάν, άνοιξε το παράθυρο για φρέσκο καθαρό αέρα και κάνε μικρές κινήσεις σε όλο το σώμα, ώστε να τεντωθεί, να διαταθεί και ν’ αναζωογονηθεί. Μετά απ’ το μισάωρο οι υποχρεώσεις θα φαντάζουν λίγο λιγότερο βουνό και εσύ θα έχεις περισσότερη διάθεση. Αν απ’ την άλλη είσαι βραδινός τύπος, αφιέρωσε μισή ώρα μετά το τέλος κάθε υποχρέωσης αποκλειστικά σε εσένα. Δέκα λεπτά διαλογισμού, αναπνοών ή ασκήσεων χαλάρωσης αυχένα, θα φέρουν αποσυμπίεση στο σώμα σου, ξεκούραση και ηρεμία για όλο το υπόλοιπο βράδυ.

Φρόντισε τα ρούχα να είναι κατάλληλα για όλα αυτά μιας και αυτό που θέλουμε είναι η ευφορία του οργανισμού και η ανεμπόδιστη κυκλοφορία του αίματος. Αν επιλέξεις στενά τζιν ή μακριές μπλούζες θα δυσκολευτείς. Γι’ αυτό τα ρούχα γυμναστικής όπως είναι τα νέα κολάν της Statement Collection από την adidas, θα αποβούν άκρως εξυπηρετικά. Ως μια ακόμη επιλογή, ενδιάμεσα των υποχρεώσεων /της έντονης καθημερινότητας, βάλε κάποια μικρά tasks. Περπάτησε 2 – 3 λεπτά, ακόμη και μέσα στον εργασιακό χώρο, πήγαινε με τα πόδια μέχρι την καφετέρια ν’ ανανεώσεις τον καφέ σου ή προτίμησε ένα ελαφρύ σνακ αντί για σφολιάτα.

Μιλώντας για σνακ, ας δούμε μερικούς ακόμη στόχους  που αφορούν την διατροφή και που μπορείς εύκολα να θέσεις για έναν active τρόπο ζωής, χωρίς κόπο. Αντί να παραγγέλνεις συνέχεια απ’ έξω – ελλείψει χρόνου- , μαγείρεψε  μια φορά την εβδομάδα δυο φαγητά, κατά προτίμηση ψητά ή βραστά, ταξινόμησε τα σε ταπεράκια και βάλε τα στο ψυγείο. Έτσι θα παίρνεις κάθε μέρα σπιτικό φαγητό, χωρίς περιττές θερμίδες ή λιπαρά. Σημαντικότερο όλων όμως είναι το πρωινό μιας και η μέρα δεν πρέπει να ξεκινά χωρίς αυτό, καθώς και τα ενδιάμεσα γεύματα, τα οποία τις περισσότερες φορές παραλείπουμε. Υπάρχει λύση και εδώ. Διάλεξε τις αγαπημένες μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé και τοποθέτησέ τες σε διάφορα σημεία που ξέρεις ότι θα ψάξεις μέσα στην ημέρα, όπως στην τσάντα, το ψυγείο του σπιτιού ή της δουλειάς, το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, την τσάντα του γυμναστηρίου. Πλούσιες σε φυτικές ίνες, περιέχουν βιταμίνη B που σου δίνει ενέργεια, είναι φτιαγμένες με σιτάρι και βρώμη ολικής αλέσεως και θα τις βρεις σε 7 διαφορετικές γεύσεις για όλα τα γούστα. Ξεκίνα τη μέρα σου με μια μπάρα για ένα on-the-go πρωινό, αν ο χρόνος σε πιέζει και δεν προλαβαίνεις να το φας στο σπίτι, αφού σου παρέχει όλη την θρεπτική αξία και ενέργεια ενός πρωινού. Προτίμησέ τες πριν ή μετά το γυμναστήριο, βάλε μια στην τσάντα μαζί με το κολάν και το μπουστάκι για ένα γρήγορο υγιεινό σνακ μετά την γυμναστική ή συνδύασέ τες με φρούτο και νερό για τέλεια ισορροπία. Κάθε φορά που η λιγούρα κάνει την εμφάνισή της, οι μπάρες δημητριακών θα είναι εκεί για να την εξαλείψουν.

Με αυτά τα απλά βήματα, τους δικούς σου καθημερινούς στόχους, θ’ αποκτήσεις έναν active τρόπο ζωής γεμάτο ενέργεια, διάθεση, περισσότερη όρεξη και  το σημαντικότερο όλων, υγεία! Τα συστατικά που χρειάζονται είναι : Την νέα συλλογή της adidas που θα ντύσει την ημέρα σου και θα αναδείξει το σώμα σου με άνετες εφαρμογές για όλες τις ώρες και την δική σου όρεξη για αλλαγές και ανανέωση. Η ζωή τρέχει με χίλια και εσύ πίσω της να την προλάβεις. Μήπως ήρθε η ώρα βάλεις ένα φρένο και να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου; Άλλωστε η εσωτερική αλλαγή εξωτερικεύεται στην διάθεση, την ενέργεια και στον τρόπο ζωής μας!