ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πλήρης fitness οδηγός για να αδυνατίσεις πριν βγεις στην παραλία

Ο καιρός περνάει γρήγορα και το καλοκαίρι έφτασε πριν καν πεις κύμινο. Το κλειδί για τέλεια εμφάνιση με μαγιό είναι η αυτοπεποίθησή σου και αυτό το γνωρίζεις καλά. Όταν νιώθεις καλά μέσα στο πετσί σου, δεν αγχώνεσαι για την εικόνα σου και αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνονται και οι γύρω σου. Τη στιγμή που παύεις να ανησυχείς για το πώς σε βλέπουν οι άλλοι, αποκτάς περισσότερη σιγουριά και «αγκαλιάζεις» το σώμα σου σε κάθε του εκδοχή.

Μέσα στο πλαίσιο της αγάπης για το σώμα μας είναι και η γυμναστική. Το κάνουμε πρωτίστως για τη μυική ενδυνάμωση και την αύξηση της ενέργειας αλλά και για να αλλάξουμε την εικόνα του, εφόσον μας ενοχλεί κάτι. Και οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν πάντοτε μία καλή αφορμή. Δε θα χρειαστεί καν να γραφτείς τελευταία στιγμή στο γυμναστήριο. Βρες λίγο χρόνο και ασκήσου στην ιδιωτικότητα του σπιτιού σου. Εμείς συγκεντρώσαμε τα καλύτερα άρθρα για να διαλέξεις αυτά που θες να ακολουθήσεις λίγο πριν βγεις στην παραλία.

Κοιλιά

Η επίμονη κοιλίτσα μπορεί να μη φεύγει λόγω σωματοδομής, κατακράτησης υγρών, δυσκοιλιότητας και άλλων αιτιών. Πώς θα απαλλαχθείς από αυτήν; Με αυτές τις  4 ασκήσεις που θα απομακρύνουν το λίπος από την κοιλιά σου άμεσα. Με το 7 day challenge πρόγραμμα διάρκειας 7 λεπτών θα σφίξεις τους κοιλιακούς σου, εάν φυσικά το ακολουθείς κατά γράμμα κάθε μέρα. Από την άλλη, αν έχεις μόνο 10 λεπτά, πίστεψέ μας αρκούν για να χτίσεις τους κοιλιακούς που επιθυμείς. Και επειδή το λίπος δε συγκεντρώνεται μόνο μπροστά στην κοιλιά, ακολούθησε το 5λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής που διώχνει τα πλάγια παχάκια της μέσης.

Χέρια

Το χαλαρό λίπος στα χέρια είναι αρκετά σύνηθες στις γυναίκες αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. ‘Κάψε’ το λίπος στα μπράτσα σε 6 λεπτά με 6 σετ ασκήσεων και έπειτα δες την άσκηση στην οποία η Jennifer Garner οφείλει τα καλογυμνασμένα της χέρια. Αφιέρωσε λίγο χρόνο σε καθημερινή βάση και ανακάλυψε πώς θα χάσεις το λίπος από τα χέρια με 12 λεπτά γυμναστική την ημέρα. Αν πάλι είσαι busy και δεν έχεις πολύ χρόνο, το  πεντάλεπτο πρόγραμμα που θα γυμνάσει τα χέρια σου χωρίς καν βάρη κάνει θαύματα, ενώ 12 λεπτά και 2 βαράκια αρκούν για να εξαφανίσεις το περιττό λίπος από τα μπράτσα.

Γλουτοί

Το σημείο τομή του γυναικείου σώματος που σε έχει κάνει να αναρωτηθείς: «έχω πεσμένους γλουτούς» ή «πώς να φαίνομαι άραγε από πίσω»; Τώρα θα δείχνεις σαν την Jennifer Lopez κάνοντας τις παρακάτω ασκήσεις. Το 25λεπτο πρόγραμμα pilates που γυμνάζει οπίσθια και γίνεται στο σπίτι αλλάζει εντελώς την πίσω όψη χωρίς να χρειαστεί να πας μέχρι το γυμναστήριο. Οι ασκήσεις για να ‘κάψεις’ τα ψωμάκια, ξαπλωμένη, μέσα σε 8 λεπτά σου λύνουν τα χέρια και θα χρειαστείς μόνο ένα στρωματάκι. Απαλλάξου από την κυτταρίτιδα με τις 3 ασκήσεις που την καταπολεμούν αλλά δες και ποιοι είναι οι 3 πολύ καλοί λόγοι για να γυμναστείς ανεβοκατεβαίνοντας σκαλοπάτια.

Πόδια

Το καλοκαίρι αποκαλύπτουμε τα πόδια μας με μαγιό, σορτς και κοντά φορέματα. Ποιες είναι οι ασκήσεις που θα κάνουμε μέχρι τότε για να τα γυμνάσουμε και να τα σμιλεύσουμε; 7 λεπτά και 5 ασκήσεις αρκούν για να «χτίσεις» τους μηρούς σου, ενώ θα γυμνάσεις περισσότερα σημεία με το εξής πρόγραμμα: 10 λεπτά από το χρόνο σου αρκούν για να μειώσεις το λίπος από μηρούς και γλουτούς. Πάμε ένα βήμα παραπέρα αντιγράφοντας τη γυμναστική των celebrities: η 17λεπτη προπόνηση με την οποία η Miley Cyrus γυμνάζει πόδια και μηρούς είναι πολύ αποτελεσματική (ναι, την δοκιμάσαμε). Πριν περάσεις στην πλάτη ρίξε μια ματιά και σε αυτές τις ασκήσεις που θα σου χαρίσουν τέλεια πόδια.

Πλάτη

Πάμε να αποκτήσουμε τέλεια πλάτη και sexy ραχιαίους με τις πιο εύκολες και σύντομες ασκήσεις. Δες εδώ το τέλειο πρόγραμα γυμναστικής για sexy ραχιαίους και λεπτή μέση. Ποιες είναι οι κατάλληλες ασκήσεις πλάτης για να διώξεις το λίπος που μαζεύεται κάτω από το σουτιέν σου; Δοκίμασε τη 10λεπτη tabata για να κάψεις τα πάντα και αυτή είναι η άσκηση με την οποία θα «δουλέψεις» ταυτόχρονα πλάτη, χέρια και κοιλιά.