ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πώς να κάψεις περισσότερο λίπος πάνω στο διάδρομο

Δεν είσαι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα που βλέπεις κάνοντας διάδρομο; Τον μισείς; Α μισό λεπτό, αν ανεβαίνεις πάνω του και αυτό που κάνεις για μία ώρα είναι να τρέχεις με τον ίδιο ρύθμό, τότε δεν θα πάρεις αυτό που θέλεις.

Αντί αυτού, δοκίμασε διαλειμματική άσκηση (workout κατά το οποίο εναλλάσονται διαστήματα μεγαλύτερης έντασης με διαστήματα μικρότερης έντασης για ανάκαμψη) ή “παίξε με διαφορετικές ταχύτητες και κλίσεις. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένες όμως.

Δώσε Ταχύτητα

Αν αυτό που θέλεις είναι να κάψεις λίπος, το να τρέχεις επί 40 λεπτά στο ίδιο τέμπο είναι τελείως αχρείαστο και δεν βοηθά. Το διαλειμματικό training θα σε βοηθήσει να πάρεις όσο το το δυνατό περισσότερα από το διάδρομο. Είναι σαν να φουλάρεις το κινητήρα του αυτοκινήτου πολλές φορές, έτσι ώστε όταν κατέβεις από το μηχάνημα είσαι ακόμα τόσο ζεστή και συνεχίζεις να καις θερμίδες για αρκετές ώρες.

Ξεκίνα με ένα απλό τζόγκινγκ για τρία με πέντε λεπτά. Μετά αύξησε ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα και μείωσε ένταση για ένα λεπτό. Κάν’ 8 φορές – θα σου πάρει περίπου 20 λεπτά.

Δοκίμασε Διαφορετικές κλήσεις

Αν το sprint δεν είναι και το καλύτερό σου, μην φοβηθείς. Μπορείς απλά να αυξήσεις την κλήση για ένα εξίσου αποτελεσματικό workout. Ξεκίνα με ένα τρίλεπτο με πεντάλεπτο warmup, και αύξησε την κλήση μέχρι οι παλμοί σου να δείξουν 80 με 90. Κάν’ το για ένα λεπτό. Επανέφερε το διάδρομο σε ευθεία κλήση για ένα με 1,5 λεπτό. Αυτό επί 8 φορές.

Θυμήσου, πως όσες περισσότερες μυικές ομάδες ενεργοποιείς, τόσο περισσότερο λίπος καις. Οπότε οποιοδήποτε mix διαφορετικών ταχυτήτων και κλήσεων σου εγγυάται ότι θα βγεις κερδισμένη.

Πίεζε τον εαυτό σου για περισσότερο

Είτε κάνεις διαλειμματική προπόνηση είτε όχι είναι σημαντικό να τρέχεις το πιο γρήγορο που μπορείς ή να ανεβαίνεις την ανηφόρα μέχρι εκεί που δεν πάει – τουλάχιστον για μερικά λεπτά.

Και θέλεις να το πας ακόμα παραπέρα; Ξεκίνα να τρέχεις χωρίς να έχεις βάλει μπροστά τον διάδρομο. Κάνε εσύ το διάδρομο να γυρίσει. Δοκίμασε το για 20 δευτερόλεπτα με 10 δευτερόλεπτα ξεκούραση για 4 λεπτά.