FITNESS

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Πόσες θερμίδες καις κάνοντας πετάλι (και 2 ακόμα οφέλη που δεν ήξερες)

Unsplash

Οτιδήποτε σε σηκώνει από τον καναπέ και σε κινητοποιεί, είναι καλό για την υγεία σου. Η συχνή άσκηση σε προστατεύει από πολύ σοβαρές ασθένειες (σωματικές και ψυχικές) ενώ σου χαρίζει ενέργεια μαζί με πολύ καλή διάθεση. Ας ξεκινήσουμε με το πιο βασικό. Το ποδήλατο είναι η πιο ακίνδυνη γυμναστική, σε σχέση με άλλες, επειδή προκαλεί λιγότερους τραυματισμούς ή στραμπούληγμα.

Η καραντίνα αποτέλεσε μία πολύ καλή αφορμή για να ξεσκονίσεις το όχημα και να ασκηθείς σωματικά. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, θυμόμαστε ότι είναι ο ιδανικός τρόπος μετακίνησης. Και ο πιο eco friendly. Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Ο καιρός σου επιτρέπει να πηγαίνεις στη δουλειά και σε λοιπές υποχρεώσεις με το ποδηλατάκι σου. Τα οφέλη εξάλλου είναι αμέτρητα. Στη διαχείριση του βάρους, στη γυμναστική αλλά και στο σεξ που κάνεις.

Διαχείριση βάρους

Η ποδηλασία είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ελέγξεις ή να μειώσεις το βάρος σου, γιατί αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, χτίζει το μυικό σύστημα και καίει το σωματικό λίπος. Οι έρευνες μας προτρέπουν να καίμε περίπου 2.000 θερμίδες την εβδομάδα μέσω της άσκησης. Η σταθερή ποδηλασία σε βοηθά να καις 300 θερμίδες την ώρα. Βρετανική έρευνα έδειξε ότι μισή ώρα ποδήλατο κάθε μέρα θα σε βοηθήσει να κάψεις 5 κιλά λίπους μέσα σε 1 χρόνο.

Τι γυμνάζει το ποδήλατο;

Το στοιχείο της αντίστασης στην ποδηλασία σημαίνει ότι δεν καις απλά λίπος. Χτίζεις το μυικό σύστημα, ειδικά στην περιοχή γύρω από τους γλουτούς, τους προσαγωγούς, τους μηρούς. τις γάμπες και τους κάτω κοιλιακούς μυς. Αυτό είναι το προφανές μέρος γιατί βάζουμε την περισσότερη δύναμη στο κάτω μέρος του σώματος. Γυμνάζει τους κάτω κοιλιακούς μυς, χαρίζοντας μεγαλύτερη ισορροπία και συντονισμό στο σώμα σου, αλλά και τα χέρια (από τους ώμους έως τους δικέφαλους και τους τρικέφαλους) εξαιτίας του τρόπου που κρατάς το ποδήλατο και της δύναμης που βάζεις στις στροφές ή όταν χρειάζεται να γείρεις.

Τα plus που ίσως δεν γνώριζες

Το ποδήλατο κάνει καλό στη σεξουαλική σου ζωή γιατί γυμνάζεις και τους κάτω κοιλιακούς μυς, που συνδέονται με την ερωτική πράξη. Όταν αναπτύσσονται, κάνουν το σεξ ακόμα καλύτερο για εσένα, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη (σωματική και ψυχική) διάθεση. Από την άλλη, αν θες να κοιμάσαι περισσότερο και πιο ποιοτικά, κάνε ποδήλατο πριν κοιμηθείς ή απλά ένταξέ το στην καθημερινή ρουτίνα σου. Χωνεύεις το φαγητό και κοιμάσαι σαν πουλάκι. Τι άλλο θέλεις;