ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑ

Οι 4 ασκήσεις που θα απομακρύνουν το λίπος από την κοιλιά σου

Δεν είναι ούτε εύκολο, αλλά ούτε κι άμεσο να πετύχεις αποτέλεσμα στην περιοχή της κοιλιάς. Φυσικά και θέλει συνδυασμό, του στιλ «από 'δω η διατροφή μου κι 'κει η γυμναστική μου». Ακατόρθωτο, όμως, το να νικήσεις το κοιλιακό λίπος, δεν το λες. Στόχευσε σωστά με τις κατάλληλες ασκήσεις

Κάτι αερόβιο

Προτού λοιπόν στηρίξεις τα χέρια σου στο έδαφος κι αρχίσεις τις ενδεδειγμένες ασκήσεις, δώσε βάση στην αερόβια. Η κοιλιά για να πέσει θέλει (και) αερόβια δραστηριότητα. Το λίπος, το οποίο λατρεύει να συσσωρεύεται στην «εξώσφαιρα» των κοιλιακών μυών καταπολεμάται αν δείξεις πίστη και υποταγή σε κάτι που θα σε θέσει σε κίνηση: ποδήλατο, τρεξίμο, κολύμπι, χορός, γρήγορο περπάτημα σε σταθερό ρυθμό, σκοινάκι και όχι λιγότερο από 3 μισάωρα την εβδομάδα.      

Πλάγια σανίδα

Πρόκειται για τη μοναδική άσκηση που δουλεύει την ίδια στιγμή εγκάρσιους και πλάγιους κοιλιακούς. Όσο την κάνεις, σφίγγε την κοιλιά σου και πρόσεχε ώστε να μην κρεμάει η λεκάνη προς τα κάτω. Μείνε στην κάθε πλευρά για 30-45 δευτερόλεπτα (αν μπορείς και παραπάνω, ακόμα καλύτερα). Κάνε διάλειμμα για 20′ και επανάλαβε τουλάχιστον 3 φορές. Φαίνεται εύκολο, αλλά 2 επαναλήψεις αρκούν για να νιώσεις το «κάψιμο». Και να μην έχεις όμως τόσο «γερό στομάχι», πιθανότατα, αν κάνεις συχνά αυτή την άσκηση, αργά ή γρήγορα, θα χτίσεις.

Σανίδα με άρση ποδιού

Ακόμα πιο αποτελεσματική άσκηση από την κλασική σανίδα. Ενεργοποιεί και ενδυναμώνει όλο τον κορμό. Κάνει δουλίτσα στους κάτω κοιλιακούς. Στηριζόμενη στις παλάμες από τη βασική θέση σανίδα σήκωσε αργά το ένα πόδι 6-8 εκατοστά. Μετράς μερικά δευτερόλεπτα κι επιστρέφεις στη βασική θέση. Αν κουραστείς στηρίξου στους αγκώνες. 10-12 επαναλήψεις.

Κι ένας συνδυασμός

Λέγεται push plank, συνδυάζει την πλάγια σανίδα με την τέχνη των push ups και γυμνάζει δυναμικά όχι μόνο την κοιλιά, αλλά και τα χέρια. Δεν είναι ευκολη υπόθεση, είναι όμως εξαιρετικά αποτελεσματική. Όσο περισσότερο την κάνεις τόσο πιο πολύ θα εξοικειωθείς. Δες τον τρόπο και τις παραλλαγές της: