ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

3 είδη γυμναστικής που καλό είναι να αποφύγεις, αν θέλεις να χάσεις γρήγορα βάρος

Οι γιορτές πλησιάζουν και το μικρό μαύρο φόρεμα που θέλεις να βάλεις το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε κοιτάει όλο νόημα για αυτό και αποφάσισες να κάνεις λίγη γυμναστική και να χάσεις 2-3 κιλά. Οκ, μέχρι εδώ αλλά είσαι σίγουρη ότι πρόγραμμα γυμναστικής που έχεις επιλέξει είναι το κατάλληλο για να φτάσεις το στόχο που έχεις θέσει;

Πριν επιλέξεις το είδος γυμναστικής που θα κάνεις, πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις να πετύχεις ώστε να βρεις ακριβώς αυτό που σου ταιριάζει και φυσικά σε αυτό θα χρειαστείς βοήθεια από κάποιον ειδικό. Παρακάτω θα βρεις 3 είδης γυμναστικής που ενώ βοηθάνε σημαντικά στην απώλεια βάρους, στην περίπτωση που θέλεις πιο άμεσα αποτελέσματα ίσως να μην σου φανούν τόσο χρήσιμα.

1. Cross Fit

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη γυμναστικής τον τελευταίο καιρό (ειδικά στο instagram) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η κατάλληλη άσκηση για σένα που θέλεις να χάσεις γρήγορα βάρος. Ειδικά αν δεν έχεις την παραμικρή σχέση με γυμναστική το cross fit δεν σου ταιριάζει, αφενός γιατί είναι πολύ πιθανό να τραυματιστείς κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και αφετέρου γιατί δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

2. Γιόγκα

Η γιόγκα έχει πολλά οφέλη για το σώμα σου αλλά η γρήγορη απώλεια βάρους δεν συγκαταλέγεται σε αυτά. Κάνοντας κάποιο πρόγραμμα γιόγκα θα καταφέρεις να δυναμώσεις αρκετά τον κορμό σου αλλά δεν θα ενεργοποιήσεις όσο χρειάζεται τον μεταβολισμό σου για να χάσεις άμεσα τα κιλά που θέλεις.

3. Μόνο ασκήσεις cardio

Η γυμναστική για απώλεια βάρους απαιτεί συνδυασμό ασκήσεων για αυτό και αν κάνεις μόνο ασκήσεις cardio δεν θα δεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Μίλα με τον γυμναστή σου και βρες το κατάλληλο πρόγραμμα για σένα ώστε να πετύχεις το στόχο που έχεις βάλει.