ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Το κόλπο που θα σε βοηθήσει να γυμνάζεσαι χωρίς να σκας από τη ζέστη

Το να κάνεις γυμναστική, ενώ έχει καύσωνα μπορεί να σε στείλει στο νοσοκομείο (σχεδόν). Δεν φτάνει δηλαδή που ιδρώνεις σαν τρελή ούτως ή άλλως, πρέπει να έχει και σαράντα βαθμούς. Και όχι, αυτό δεν σε κάνει να είσαι hot με την καλή έννοια. Καθόλου όμως.

Σύμφωνα με τους New York Times όμως, η λύση σε αυτόν τον εφιάλτη ίσως είναι το να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο πριν τη γυμναστική. Οι ερευνητές μελέτησαν τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει το να εκτίθεσαι σε δροσιά ή να κάνεις κρύο ντους πριν τη γυμναστική, σε σχέση με το να ζεσταίνεις τον οργανισμό σου, κατά την περίοδο που η θερμοκρασία είναι υψηλή.

Το να εγκλιματίζεσαι με τη θερμότητα πριν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι, σε βοηθά να προσαρμοστείς ευκολότερα στην προπόνηση σε ζεστό περιβάλλον.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε, ελέγχθηκαν επαγγελματίες δρομείς και το πώς τρέχουν έχοντας προετοιμαστεί για τη ζέστη, αλλά και στην αντίθετη περίπτωση, έχοντας πιει για παράδειγμα κρύα ποτά. Τα αποτελέσματα ήταν σαφώς καλύτερα στις περιπτώσεις που οι αθλητές είχαν προθερμάνει τον οργανισμό τους, οπότε την επόμενη φορά που θα πας για γυμναστική, αντί να πίνεις κρύα νερά, κάνε ένα ζεστό μπανάκι.