ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

7 tips για να γίνει πιο εύκολη η γυμναστική

Ο καθένας γυμνάζεται για τους δικούς του λόγους: είτε θες να χτίσεις αντοχή, είτε να σφίξεις, να αδυνατίσεις, να χτίσεις το τέλειο σώμα σε ένα μήνα ή να γίνεις σαν την Jennifer Lopez, το σίγουρο είναι πως δεν έχεις όλες τις μέρες το ίδιο κέφι για την προπόνησή σου.

Για εκείνες τις πιο δύσκολες μέρες, λοιπόν, όταν νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια, όρεξη, θα προτιμούσες να φας μια τούρτα ή μια πίτσα, ή να μείνεις αραχτή στον καναπέ σου, σου έχω ορισμένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να σηκωθείς και να βγάλεις σε πέρας το πρόγραμμά σου.

Δεν είναι τίποτα δύσκολο, μπορείς να με ευχαριστήσεις αργότερα.

1. Πάρε ένα λεπτό πριν ξεκινήσεις για να κάνεις αναπνοές

Ξεφορτώσο όλο τον αρνητισμό και το άγχος που κουβαλάς από την ένταση της ημέρας πριν περάσεις την πόρτα του γυμναστηρίου. Θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ψυχολογία σου όταν ξεκινάς την προπόνηση.

2. Κάνε τον εαυτό σου να νιώσει όμορφα

Δες τη δουλειά που έχεις κάνει με το σώμα σου, σκέψου όμορφα πράγματα για σένα και άσε στο σπίτι την αρνητική κριτική που σου κάνεις συνήθως (εσύ ή οι άλλοι). Μπορείς να τα καταφέρεις και με το να σου το υπενθυμίζεις αυτό, θέτεις γερές βάσεις για να είσαι πιο συγκεντρωμένη στο πρόγραμμά σου.

3. Άκου τη μουσική που σου αρέσει

Αν δεν παίζει Rihanna, δεν γυμνάζομαι με την ίδια όρεξη. Βάλε τη μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση, κι αν έχεις κάποιο αγαπημένο τραγούδι, βάλτο να παίξει όσες φορές χρειάζεται για να βγάλεις το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το τέλειο beat στ’ αυτιά σου, προκειμένου να ολοκληρώσεις την προπόνησή σου.

4. Βάλε το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης

Αν δεν το κάνεις αυτό, θα ελέγχεις αν σου έστειλε το τελευταίο σου φλερτ σε κάθε διάλειμμα που θα έπρεπε να ξεκουράζεσαι και να χαλαρώνεις – και όχι το chat δε σε χαλαρώνει από τη γυμναστική. Όταν αποσπάσαι χάνεις τη συγκέντρωσή σου και σπαταλάς χρόνο. Συγκεντρώσου σε σένα για όσο χρόνο γυμνάζεσαι.

5. Πήγαινε γυμναστήριο με κάποιο πλάνο

Το να κινείσαι ανάμεσα στα όργανα άσκοπα δεν έχει νόημα. Το να έχεις στο μυαλό σου τι θες να κάνεις όταν βρίσκεσαι στο γυμναστήριο θα σε βοηθήσει να τελειώσεις πιο γρήγορα την εκγύμνασή σου.

6. Μην αφήνεις τις ουρές να είναι δικαιολογία

Αν έχει κόσμο στους διαδρόμους, κάνε την επόμενη άσκηση και επιστρέφεις αργότερα να τρέξεις εκείνο το χιλιόμετρο.

7. Βάλε κραγιόν

Δεν κάνω πλάκα. Όταν νιώθεις χάλια, κουρασμένη, έχεις ιδρώσει και πλησιάζεις τον καθρέφτη και βλέπεις ότι δεν είσαι όπως νομίζεις, η ενέργειά σου αμέσως θα βελτιωθεί. Το ίδιο ισχύει και με το να φοράς τα αθλητικά ρούχα ή παπούτσια που σου φτιάχνουν τη διάθεση