FITNESS

Το μεγαλύτερο λάθος σου όταν κάνεις κοιλιακούς

Αν κάνεις κοιλιακούς, αλλά δεν βλέπεις κανένα φοβερό αποτέλεσμα, μπορεί να φταίει η διατροφή σου ή το ποτό, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό. Το λάθος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οι αναπνοές.

Ας ξεκινήσουμε από το να μην ξεχνάς να αναπνέεις κατά τη διάρκεια της άσκησης. Καμια φορά, πάνω στην κούραση και την πίεση τη στιγμή των κοιλιακών, ξεχνιόμαστε και δεν αναπνέουμε καθόλου. Αυτό μας κουράζει περισσότερο και θέτει σε κίνδυνο τη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη. Με το να αναπνέεις, οι κοιλιακοί σου δουλεύουν περισσότερο ακόμα και στις απλές ασκήσεις όπως η σανίδα ή τα squats.

Με σωστή αναπνοή κατά τη διάρκεια της άσκησης, μπορούμε να αποφύγουμε τον τραυματισμό, να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη μιας προπόνησης.

Πώς πρέπει να αναπνέεις σωστά:

Η αναπνοή σου πρέπει να χωρίζεται σε τρία μέρη: εισπνοή, κρατάμε την ανάσα και εκπνοή. Καθώς εισπνέεις από τη μύτη και το στόμα σου, πρέπει να συμμετέχουν και οι μυς που βρίσκονται χαμηλά στην πλάτη σου. Όταν εισπνέεις, θα προσέξεις ότι η κοιλιά, τα πλευρά και η πλάτη σου χαμηλά, «φουσκώνουν».

Όταν κρατάς την ανάσα σου το σώμα μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα της άσκησης αφού ο κορμός σου λειτουργεί ακριβώς όπως πρέπει.

Στην εκπνοή, κάντο αργά, σφίγγοντας τους μύες καθώς εκπνέεις. Ο στόχος είναι να εκπαιδεύσεις το κορμί σου ώστε να ενεργοποιεί τους μύες του κορμού σου (συμπεριλαμβανομένων των κοιλιακών) με κάθε αναπνοή.