Θες να χάσεις λίπος; Σταμάτα να τρέχεις

Kαλύτερα μιας ώρας περπάτημα παρά 40 σπριντ. Μείωσε τις ταχύτητές σου.

Είσαι κι εσύ από εκείνες που ιδρώνουν τη φανέλα καλπάζοντας στο διάδρομο ή στον ανοιχτό αέρα μ'ένα ζευγάρι φτερά στα πόδια; Αν ο στόχος σου είναι μια ταπεινή απώλεια λίπους κι όχι ξέρω 'γω κάτι άλλο (η δόξα; Μπα) τότε χαλάρωσε 2 λεπτάκια κι άκουσέ με. Είναι για το καλό σου.

Τρέξιμο τέλος φίλη μου, ή αν όχι τέλος, με ρέγουλα τα σπριντ και φρένο στις πολύ υψηλές ταχύτητες. Το τζόκινγκ στην ταχύτητα 9 βελτιώνει την αντοχή και σε κρατάει σε φόρμα, αλλά σύμφωνα με πολλούς γυμναστές, ανάμεσα στους οποίους και η Harley Pasternal, aka η personal trainer της Kim Kardashian, της Lady Gaga και της Ariana Grande ο καλύτερος με διαφορά τρόπος να κάψεις το λίπος είναι το περπάτημα.

Εγώ πάντως είχα καιρό ν' ακούσω τόσο ξεκούραστα νέα. Ουφ.

Η Harley εξηγεί πως παρά το γεγονός ότι με το τρέξιμο ναι μεν καίμε πιο πολλές θερμίδες ανά λεπτό, αλλά στην πλειοψηφία τους αυτές προέρχονται από πηγές ενέργειας που δεν είναι λίπος. Αντιθέτως, η αερόβια χαμηλής έντασης καίει το κακό λίπος, αυτό που θες ν' αποτινάξεις από πάνω σου τρέχοντας τόσο καιρό σαν τη βολίδα σε βουνά και λαγκάδια. Άσε που, όταν λιώνεις στο τζόκινγκ μετά πεινάς χωρίς έλεος, τρως ό,τι βρεις μπροστά σου, άντε πάλι έξτρα θερμίδες και φτου κι απ' την αρχή. Ενώ με το γρήγορο περπάτημα, επικρατεί μια σχετική ψυχραιμία.

Θες να είσαι πιο λεπτή; Start Walking που λέει και η Nancy Sinatra.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ