Κυτταρίτιδα: Οι 3 ασκήσεις που την καταπολεμούν

Η κυτταρίτιδα χωρίς γυμναστική δεν φεύγει. Γυμνάσου στοχευμένα.

Ναι ναι, διατροφή, νερό με τα μπουκάλια, περιορισμός στο αλκοόλ, αλλά πάνω απ' όλα συνδυασμός αν θες να φύγει η όψη φλοιού πορτοκαλιού και να λειάνει το δέρμα σου, όσο γίνεται. Σ' όλο αυτό τον συσχετισμό δυνάμεων, κινητήριος ήταν είναι και θα είναι η σωματική άσκηση. Η κίνηση αποτελεί ζωτικό σύμμαχό σου στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας. Μπορείς να περπατάς, να τρέχεις, αλλά και να γυμναστείς ακόμα πιο στοχευμένα εκτελώντας τις παρακάτω ασκήσεις: 

Άσκηση Νο1

Στάσου όρθια, με τα πόδια ελαφριά λυγισμένα στο άνοιγμα των ώμων. Τα χέρια σου να στηρίζονται στη μέση σου. Κάνε βαθύ ημικάθισμα (που το λέμε και squat) προσέχοντας τα γόνατά σου να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών σου. Μείνε όσο πιο χαμηλά μπορείς για όσο περισσότερο αντέχεις, σφίγγοντας παράλληλα τους μηρούς και τους γλουτούς σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση, πάρε βαθιά ανάσα και επανάλαβε. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων και προχώρα στην επόμενη.

2η άσκηση

Ανέβα σε ένα step (αν δεν έχεις, υπάρχει και η κλασική σκάλα) και σήκωσε το δεξί σου πόδι στο πλάι, όσο πιο ψηλά μπορείς. Πρόσεχε μην κάνεις υπερέκταση στη μέση σου. Μείνε για μερικά δευτερόλεπτα εκεί ψηλά σφίγγοντας καλά τα πόδια σου, τα οπίσθια και την κοιλιά. Αλλάζεις πόδι και ολοκληρώνεις με 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

3η άσκηση

Αφού ξαπλώσεις ανάσκελα με τα πόδια σου να ακουμπούν στο πάτωμα, άνοιξε τα πόδια σου στο πλάτος των γοφών, έχοντας τα γόνατά σου λυγισμένα. Σήκωσε τη μέση σου από το πάτωμα και κάνε γέφυρα σφίγγοντας τους γλουτούς σου με όλη σου τη δύναμη. Μείνε ψηλά για περίπου 30''. Κατέβα στην αρχική σου θέση με προσοχή και επανάλαβε. Με 3 σετ των 15 επαναλήψεων θα είσαι σούπερ.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ