FITNESS

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν χάνεις βάρος ενώ γυμνάζεσαι

Παρόλο που προσπαθείς όσο μπορείς να είσαι συνεπής στην προπόνηση σου αλλά και στο να τρως αυτά τα γνωστά 5 γεύματα αποφεύγοντας τους πειρασμούς, παρατηρείς πως το σώμα σου κάποια στιγμή φρενάρει και πως ούτε η ζυγαριά ούτε οι πόντοι κατεβαίνουν, λες κι όλη αυτή η προσπάθεια είναι μάταιη. Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια;

Την περασμένη βδομάδα το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACE) έδωσε τη δική του ερμηνεία σ’ αυτό το τουλάχιστον εκνευριστικό φαινόμενο που έχει ταλαιπωρήσει αρκετές από μας κατά καιρούς. Με βάση την έρευνα που πραγματοποίησε ο φορέας, αν θες να σταματήσει αυτό τότε θα πρέπει η σωματική άσκηση να είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου και να συνδυάζει αερόβια με προπόνηση ενδυνάμωσης. Μόνο με εξατομικευμένη γυμναστική θα δεις αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το πόρισμα των Αμερικανών το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει το 20-45% του πληθυσμού και μόνο με “σημαντική ανομοιογένεια στην προπόνηση και ποικιλία” θα μειωθεί ο “πονοκέφαλος” αυτός. Σα να σου λένε, “τρέχτε όλοι για personal”.  

“Ένας εξατομικευμένος συνδυασμός λειτουργικών ασκήσεων, ασκήσεων αντοχής και αερόβιας θα περιορίσει το φαινόμενο της μη ανταπόκρισης του σώματος” αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιθεώρηση. Κοινώς, κάθε μέρα και κάτι άλλο.

Η έρευνα διήρκησε 13 εβδομάδες και όπως καταλαβαίνεις από το αποτέλεσμα, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Εκείνοι που ακολούθησαν ένα πιο προσωπικό και συνδυαστικό πρόγραμμα εκγύμνασης είδαν κατά 35% μεγαλύτερη βελτίωση στο σώμα τους σε αντίθεση με τους πιο “παραδοσιακούς” που έκαναν σταθερά τα ίδια κάθε φορά.