FITNESS

Αυτή η μορφή άσκησης μπορεί να σε κάνει άλλο άνθρωπο. Κυριολεκτικά

Σύμφωνα με το Frontiers in Immunology, οι Βρετανοί ερευνητές, μελέτησαν 18 παλιότερες έρευνες (οι οποίες περιελάμβαναν 846 συμμετέχοντες, προκειμένου να βρουν ποια επιρροή έχουν βιολογικά στον άνθρωπο, η yoga, ο διαλογισμός, οι ασκήσεις αναπνοής, και το Tai Chi.

Μάλλον, λοιπόν, πρέπει να ξεκινήσει κάτι απ’ όλα αυτά, αφού είναι ένα απόλυτα φυσικό φάρμακο, το οποίο όχι μόνο σε ανακουφίζει από πόνους στην πλάτη, μειώνει το πρήξιμο, αλλά σε κάνει και πιο παραγωγική.    

Τα αποτελέσματά τους, έδειξαν ότι αυτές οι δραστηριότητες φάνηκαν να μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών και των όποιων συνθηκών μπορούν να δημιουργήσουν φλεγμονή. Οι συμμετέχοντες που έκαναν ασκήσεις μυαλού και σώματος συχνά, είχαν λιγότερα συμπτώματα φλεγμονής, καθώς και μείωση στην παραγωγή φλεγμονωδών πρωτεϊνών.

«Ο καθήμενος διαλογισμός είναι εντελώς διαφορετικός από τη γιόγκα ή το Τάι Τσι», δήλωσε ο καθηγητής Ιβάνα Μπουρίτς, καθηγητής διδακτορικού στο Εργαστήριο Εγκεφάλου, Εμπιστοσύνης και Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου του Coventry στην Αγγλία, στο TIME, “όλες αυτές οι δραστηριότητες – όταν γίνονται συχνά – φαίνεται να μειώνουν τη δραστηριότητα των γονιδίων που εμπλέκονται στη φλεγμονή”.

Μερικές φορές, η φλεγμονή μπορεί να είναι καλή. Ενισχύει προσωρινά το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο προστατεύει το σώμα σου από λοίμωξη και τραυματισμό. Όμως, το συνεχές άγχος μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή, επηρεάζοντας τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία, αναφέρει το TIME.

“Επιλέγοντας υγιεινές συνήθειες κάθε μέρα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο γονιδιακής δραστηριότητας το οποίο είναι πιο επωφελές για την υγεία μας”, δήλωσε ο Buric. “Ακόμα και μόνο 15 λεπτά διαλογισμού, μπορούν να κάνουν δουλειά”.