3 συμβουλές για να πεις ''αντίο για πάντα'' στο λίπος της κοιλιάς

Αποχαιρέτα το κοιλιακό λίπος που χάνεις.

Η περιοχή της κοιλιάς είναι δυστυχώς από τα σημεία του κορμιού σου που γυμνάζεται αρκετά δύσκολα και μπορεί το ένα πρωί να ξυπνήσεις και να βλέπεις γραμμώσεις και το επόμενο να αναρωτιέσαι πότε κατάπιες το φουσκωμένο μπαλόνι που έχει πάει κι έχει κάτσει κάτω από το στήθος σου.

Αυτό συμβαίνει γιατί η επίπεδη κοιλιά είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων: διατροφικών, ορμονικών και γυμναστικών. Δεν αρκεί να επικεντρωθείς, για παράδειγμα, στο να κάνεις μόνο κοιλιακούς, αν έχεις συνήθειες που σε πρήζουν. Ακολούθησε τις 3 παρακάτω συμβουλές και θα δεις άμεσα την αλλαγή.

Όταν τρως

Δώσε βάση στη διατροφή σου και στο πρόγραμμα που έχεις με την τουαλέτα. Η κοιλιά σου μπορεί να μην προέρχεται από αποθηκευμένο λίπος, αλλά από παγιδευμένο αέρα στο πεπτικό σου σύστημα. Αν δεν καταναλώνεις αρκετές ίνες (χρειάζεσαι 25 με 30 γραμμάρια ημερησίως), η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Από την άλλη, η υπερβολική κατανάλωση ινών ή τροφίμων που δημιουργούν αέρια, όπως το μπρόκολο, τα μήλα και τα φασόλια, μπορούν επίσης να σε φουσκώσουν. Ξεκίνα να τρως μούρα, τα οποία βοηθούν στο να μειωθεί το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά και να ρυθμίσεις την ποσότητα των ινών που λαμβάνεις καθημερινά.

Όταν κάνεις αερόβια άσκηση

Οι έρευνες έχουν δείξει πως η διαλειμματική άσκηση βοηθά στο να μειωθεί το κοιλιακό λίπος. Αυτό σημαίνει πως στο πρόγραμμα τρεξίματος ή ποδηλάτου, θα πρέπει να ενσωματώσεις κάποια διαλείμματα 40-60 δευτερολέπτων με sprint, τα οποία θα εναλλάσσεις με αντίστοιχους χρόνους σε φυσιολογική ταχύτητα.

Όταν κάνεις ενδυνάμωση

Οι απλοί κοιλιακοί είναι φανταστικοί αλλά επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους μυς της κοιλιάς. Για να δεις ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, πρόσθεσε ασκήσεις όπως εναλλαγές της σανίδας, ασκήσεις κορμού με μπάλα γυμναστικής, ή ισορροπίας πάνω στο bosu.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ