BLAKE LIVELY

Η άσκηση που βοήθησε την Blake Lively να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης

Instagram/BlakeLively

Υπάρχει μια θέλεις να το πεις τάση; Θέλεις να το πεις μανία; οι γυναίκες να νιώθουν «υποχρεωμένες» να χάσουν όλα τα κιλά που πήραν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους σε χρόνο dt. Έτσι, βλέπεις διάσημες του Hollywood, influencers, star του Instagram, μόλις ένα μήνα, μια εβδομάδα, λίγες ώρες μετά τον τοκετό να εμφανίζονται με ένα αφύσικα καλοσχηματισμένο σώμα. Σαν να μην πέρασε μια εγκυμοσύνη κι ένας τοκετός από μέσα τους. Η Βlake Lively δεν είναι μία από αυτές. 

Πριν από μερικούς μήνες, η 30χρονη ηθοποιός και μητέρα δύο παιδιών, ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram στην οποία μιλούσε για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τα 27 κιλά που πήρε κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης της. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι έγινε αμέσως.

 

«Αποδεικνύεται ότι δεν μπορείς να χάσεις τα 27 κιλά που πήρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάνοντας απλώς scroll down στο Instagram και να αναρωτιέσαι γιατί δεν μοιάζεις με φωτομοντέλο. Σε ευχαριστώ @donsaladino που άλλαξες το σώμα μου. 10 μήνες έκανα να τα πάρω, 14 να τα χάσω. Νιώθω πολύ περήφανη», είχε γράψει στη λεζάντα της φωτογραφίας. 

Και αφού τη χειροκροτήσουμε τόσο για το χιούμορ της όσο και για το ρεαλιστικό μήνυμα που περνάει μέσα από αυτό το post, σου έχουμε μία από τις ασκήσεις που ήταν κομμάτι της προπόνησής που έκανε με τον personal trainer της Don Saladino.

Πρόκειται για μια παραλλαγή των deadlifts (άρσεις θανάτου) με ένα χέρι και ένα πόδι. «Ισορροπώντας στο ένα πόδι, δουλεύεις γλουτούς και μηρούς, όσο και πλάτη, ισχία και κορμό», λέει ο Don Saladino.

Πώς θα την κάνεις

1. Στάσου όρθια σε ουδέτερη θέση με τα πόδια κολλητά. Με το δεξί σου χέρι πιάσε έναν αλτήρα ή ένα βαράκι τύπου kettlebell ακουμπώντας το πάνω στο μηρό σου και άνοιξε ελαφρώς το αριστερό σου χέρι προς το πλάι ώστε να κρατάς ισορροπία.

2. Ασκώντας δύναμη από τα ισχία σου, χαμήλωσε τον κορμό σου μέχρι να έρθει παράλληλα με το έδαφος και παράλληλα σήκωνε το δεξί σου πόδι με τα δάχτυλα να είναι στραμμένα προς τα κάτω. Πρέπει να νιώθεις το περισσότερο βάρος σου προς τα κάτω μπροστά από το δεξί πόδι.

3. Επίστρεψε στην αρχική θέση και επανάλαβε μέχρι να συμπληρώσεις 2-3 σετ των 8-10 επαναλήψεων για το κάθε πόδι. Μπορείς να κάνεις αυτή την άσκηση έως και τρεις φορές την εβδομάδα.

 

Kεντρική φωτογραφία: Instagram/BlakeLively