BEYONCE

Οι 5 ασκήσεις που προτείνει η Beyoncé για τέλειο σώμα (και μπορείς να τις κάνεις σε κάθε ηλικία)

Photo by Matt Sayles/Invision/AP, File

Ξέρω τι σκέφτεσαι όταν βλέπεις την Beyoncé, την Jennifer Lopez ή την Jennifer Aniston. Ότι ακόμα και αν δεν έχουν τον χρόνο να γυμναστούν, έχουν από δύο personal trainers που τους λένε τι να κάνουν, μέσα στο γυμναστήριο του σπιτιού τους. Δεν πρόκειται να αντικρούσω το επιχείρημά σου, γιατί κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Παρόλα αυτά, ακόμα και οι celebrities καταλήγουν σε αυτήν τη ρουτίνα γυμναστικής που προσαρμόζεται στις δικές τους ανάγκες και που είναι πιο βολική. Γιατί στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι άνθρωποι που προτιμούν να αράξουν στον καναπέ από το να χτυπιούνται σε ένα γυμναστήριο.

 

Η Beyoncé έχει βρει την απάντηση σε δύο μορφές άσκησης που ταιριάζουν στις περισσότερες από εμάς. Πρώτον, στο χορό, που αναγκαστικά κάνει επί σκηνής και δεύτερον, σε ένα σετ 5 απλών ασκήσεων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μάλιστα, είχε προταθεί από την ίδια, μέσα από ένα σύντομο βίντεο στο Instagram ώστε να προτρέψει τους Αμερικανούς να γυμναστούν, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτό το έκανε στο πλαίσιο της καμπάνιας της Michelle Obama “Let’s Move”, και ο γυμναστής της Beyoncé, Marco Borges, σου τις εξηγεί μία μία.

 

Όρθιες ασκήσεις ποδιών

Στάσου όρθια με τα πόδια να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τους ώμους και τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Φέρε το δεξί γόνατο ψηλά ώστε να είναι παράλληλα με τον κορμό ενώ ταυτόχρονα προσπαθείς να το φτάσεις με το δεξί αγκώνα. Επανάλαβε.

Δες κι αυτό: Η Gigi Hadid ορκίζεται στο boxing για τέλειο σώμα. Τα 3 οφέλη του θα σε πείσουν

Sit-ups με μία μπάλα

Το sit-up είναι το ανάποδο των push-ups. Ξάπλωσε ανάσκελα με ανοιχτά χέρια και πόδια. Κράτησε μία μεγάλη μπάλα ανάμεσα στα χέρια σου. Ανασηκώσου γρήγορα ενώ ακουμπάς την μπάλα στα πόδια και τα γόνατα λυγίζουν ταυτόχρονα προς τα πάνω.

Γροθιές με βαράκια

Τίποτα περισσότερο από το να κάνεις kick boxing. Αντί για τις γροθιές σου, χρησιμοποίησε τα βαράκια και κάνε μερικές επαναλήψεις.

Πηδηματάκια σε πάγκο

Αν δεν έχεις πάγκο γυμναστικής, κάντα σε ένα παγκάκι ή σε ένα χαμηλό σταθερό έπιπλο. Βάλε το ένα πόδι πάνω στον πάγκο και άσε το άλλο κάτω, ενώ πηδάς από τη μία πλευρά στην άλλη εναλλάσσοντας τα πόδια.

Βηματάκια εμπρός

Στάσου με τα χέρια στη μέση και τα πόδια σε ευθεία και φέρε ένα πόδι εναλλάξ μπροστά, λυγίζοντάς το μέχρι να είναι σε σημείο πάνω από το πέλμα.

 

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Matt Sayles/Invision/AP, File