FITNESS

3 συμβουλές fitness για το λίπος που επιμένει στην κοιλιά

Η επίμονη κοιλιά, αυτή που έχεις βάλει στόχο να μετατρέψεις σε επίπεδη αλλά δεν πέφτει εύκολα. Ίσως είσαι ένα τσικ υπερβολική αλλά δεν θα σε κρίνω. Είναι δικαίωμά σου να παλεύεις για το κορμί που ονειρεύεσαι. Ωστόσο, η κοιλίτσα δεν οφείλεται μόνο στο πολύ ή στο κακό φαγητό. Είναι αποτέλεσμα καθιστικής ζωής, στρες, κατακράτησης, ορμονικών διαταραχών. Στο βαθμό που περνάει από το χέρι σου ο συνδυασμός σωστής διατροφής και άσκησης σίγουρα θα φέρει αποτέλεσμα. Εξοπλίσου με υπομονή όμως, γιατί δεν είναι εύκολο σημείο. Παράλληλα, βάλε στο πρόγραμμα τους παρακάτω τρόπους άθλησης, ιδανικά εναλλάξ.

Αερόβια υψηλής έντασης

Αν πρέπει να ξέρεις κάτι για το σπλαχνικό λίπος είναι πως το τρέξιμο, η ποδηλασία, το κολύμπι, οτιδήποτε αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς σου δηλαδή, το απομακρύνει. Για την ακρίβεια, ό,τι κάνει τη μέση σου να κινείται. Μάλιστα μελέτη του 2011 από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Duke που δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση της Φυσιολογίας, αναφέρει πως το τρέξιμο 19 χιλιομέτρων αν εβδομάδα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό στη μείωση του σπλαχνικού λίπους από την 3ήμερη προπόνηση με αντιστάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα βάρη δεν κάνουν δουλίτσα στη μείωση του λίπους στην κοιλιά.

Και ναι, βάρη

Γιατί σαφώς η αερόβια υψηλής έντασης καίει τις θερμίδες, η ιδανική, όμως, αντιμετώπιση της κοιλιάς που επιμένει απαιτεί συνδυασμό και άρα ασκήσεις με αντιστάσεις που ενισχύουν το μεταβολισμό. Άλλωστε, η απώλεια βάρους χωρίς ενδυνάμωση των μυών συνεπάγεται απώλεια μυικής μάζας, κι αυτό είναι κάτι που δεν θες. Η κοιλιά δεν πρέπει να ρουφιέται, αλλά να είναι και «σκληρή».

Βγες για περπάτημα

Μία ή δύο ώρες σκληρής προπόνησης δεν αρκούν ώστε να συνέλθει το σώμα σου από την- τουλάχιστον 8ωρη- παραμονή του στην καρέκλα του γραφείου. Θέλει κι άλλη κίνηση, χαμηλότερης έντασης, ναι. Περπάτημα 50-70 λεπτών, 3 φορές την εβδομάδα για 12 εβδομάδες «τρώει» το σπλαχνικό λίπος. 45-60 λεπτά κάνουν «θαύματα» στο μεταβολισμό σου.