ΑΣΚΗΣΕΙΣ

3 ασκήσεις για γραμμωμένα πόδια και προϊόντα για λεία επιδερμίδα

24MEDIA

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που θα βάλεις κοντό φόρεμα, φούστα και τα άνετα σορτς (στην παραλία και στις βόλτες σου). Μπορεί όμως να νιώθεις άβολα λόγω της κυτταρίτιδας, από την οποία «πάσχει» το 80% των γυναικών. Αν και δεν πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα σε μία νύχτα, υπάρχουν τρόποι να την καταπολεμήσεις μέσα από στοχευμένες κινήσεις και φυσικά χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Nivea που γίνονται «σύμμαχοί» σου.

Όπως ήδη γνωρίζεις, το lifestyle που περιλαμβάνει ισορροπημένη διατροφή, μειωμένο άγχος, πολύ νερό και τακτική άσκηση, αλλάζει αισθητά την όψη »φλοιού πορτοκαλιού» μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες.

24MEDIA

 Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας

Η γυμνάστρια Ελεάννα Λίμα, μας δείχνει 3 απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά παντού, χρησιμοποιώντας μόνο δύο βαράκια. Θα γυμνάσεις συνολικά προσαγωγούς, δικέφαλους, τρικέφαλους αλλά και γλουτούς.

24MEDIA

 

Στάσου όρθια με κλειστά πόδια στην ευθεία, κρατώντας ένα βαράκι σε κάθε χέρι.

24MEDIA

Λύγισε το ένα γόνατο προς τα μπροστά και το άλλο προς τα πίσω, έτσι ώστε να δημιουργείται γωνία 90 μοιρών.

24MEDIA

Μείνε σε αυτήν τη στάση για λίγα δευτερόλεπτα, επίστρεψε στην όρθια στάση και κάνε επανάλαβε το ίδιο στο άλλο πόδι. Κάνε 15-20 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση.

24MEDIA

Δε θα χρειαστείς εξοπλισμό για αυτήν την άσκηση. Στάσου με τα πόδια ανοιχτά και λύγισε τα γόνατα αρκετά μέχρι να βρεθεί στη στάση που βλέπεις. Ένωσε τα χέρια σου.

24MEDIA

Πήδηξε ψηλά τεντώνοντας τα χέρια προς τα πίσω και έλα πάλι στην αρχική στάση, κάνοντας 15-20 επαναλήψεις.

24MEDIA

Στην τελευταία άσκηση, θα χρειαστείς τα βαράκια σου και ένα σκαλοπάτι. Ανέβασε το ένα πόδι και φέρε τα χέρια σου χαμηλά στην ευθεία.

24MEDIA

Κράτησε την ίδια στάση και ανέβα στο σκαλοπάτι λυγίζοντας ταυτόχρονα το άλλο πόδι. Κάνε 15 επαναλήψεις και μετά επανάλαβε την ίδια άσκηση με το άλλο πόδι.

Ντους και περιποίηση με ποιότητα

Αν κάνεις ένα βιαστικό ντους μετά τη γυμναστική και δε δίνεις τη δέουσα προσοχή στο πώς κάνεις μπάνιο και στο ποια προϊόντα εφαρμόζεις στο σώμα σου, μάλλον δε θα δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Καταρχάς, είναι σημαντικό να κάνεις ντους εναλλάξ με κρύο και ζεστό νερό. Το κρύο προκαλεί συστολή των αγγείων ενώ το ζεστό τα κάνει να διαστέλλονται.

Έτσι το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα και ο ιστός γίνεται πιο σταθερός. Άπλωσε στα πόδια σου το Gel-Cream σμίλευσης Q10 που συσφίγγει και μειώνει την κυτταρίτιδα μέσα σε 3 εβδομάδες. Η κρέμα σύσφιξης της Q10 έχει πολλαπλή δράση γιατί συσφίγγει μηρούς, γλουτούς αλλά και την κοιλιά.