ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Καταπολέμησε την κυτταρίτιδα με αυτές τις 3 ασκήσεις και τη σωστή περιποίηση

Η κυτταρίτιδα είναι το κλασικό πρόβλημα που απασχολεί περισσότερο από το 80% των γυναικών και είναι μία πραγματικότητα που έχουμε αποδεχθεί. Η γενετική προδιάθεση, τα περιττά κιλά, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι μερικές από τις συνθήκες που επιβαρύνουν την κατάσταση. Μπορούμε όμως να επέμβουμε και να αλλάξουμε τις μικρές ρουτίνας της καθημερινότητας με πολύ πιο ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Αν δεν έχεις ήδη εντάξει τη γυμναστική στη ζωή σου, η εξάλειψη της κυτταρίτιδας αποτελεί μία εξαιρετική αφορμή για να κάνεις την αρχή.

Οι ασκήσεις που δρουν κατά της κυτταρίτιδας πιο αποτελεσματικά, είναι αυτές που σε απομακρύνουν από το πολύωρο καθισιό στο γραφείο ή τον καναπέ σου. Η συχνή άσκηση «καίει» το λίπος και δε χρειάζεται να ιδρώσεις στο γυμναστήριο για να πεις αντίο στην όψη φλοιού πορτοκαλιού. Συνδύασε ασκήσεις αντοχής και ενίσχυσης των μυών, που διασπούν το λίπος και ενδυναμώνουν το μυικό σύστημα. Μία έξυπνη άσκηση είναι να σφίγγεις τους μυς της περιφέρειας για μερικά δευτερόλεπτα ή στερέωσε τα πόδια γερά στο έδαφος. Άλλη μία έξυπνη κίνηση είναι να χρησιμοποιήσεις τα νέα προϊόντα της NIVEA που μειώνουν αισθητά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας σε λίγες εβδομάδες.

24MEDIA

 Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας

Πάμε να κάνουμε μερικές απλές κινήσεις μέσα στο σπίτι, έτσι όπως μας καθοδήγησε η γυμνάστρια Ελεάννα Λίμα, χωρίς να έχουμε απαραίτητα εξοπλισμό. Αν δε σε βολεύει το πάτωμα, πάρε απλά ένα στρωματάκι και (προαιρετικά ) ένα βαράκι για το πρώτο σετ.

24MEDIA

Οι ασκήσεις που ακολουθούν στοχεύουν στην ανόρθωση και ενδυνάμωση των γλουτών. Ξεκίνα σε όρθια στάση κρατώντας ένα βαράκι, που σου δίνει τη σωστή ισορροπία όταν ανεβοκατεβαίνεις.

24MEDIA

Κατέβα κάνοντας βαθύ κάθισμα κρατώντας το βαράκι με τα δύο χέρια και έχοντας τα πόδια ανοιγμένα σε ίση απόσταση. Κάνε 15-20 επαναλήψεις .

24MEDIA

Ξάπλωσε μπρούμυτα, στηριζόμενη στα γόνατα και τους αγκώνες σου. Τέντωσε το δεξί πόδι προς τα πίσω με 15-20 επαναλήψεις.

24MEDIA

Έλα ξανά στην αρχική στάση και κάνε τις ίδιες επαναλήψεις με το άλλο πόδι.

24MEDIA

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα και ακούμπησε το βαράκι στην κοιλιά σου.

24MEDIA

 

Κράτα τα πόδια σταθερά και λυγισμένα και ανασήκωσε τον κορμό με 15-20 επαναλήψεις. Μπορείς να επαναλάβεις τις ασκήσεις κάνοντας άλλα 3-4 σετ. Εύκολες, γρήγορες, στο σπίτι και χωρίς μόνο με ένα βαράκι.

H σωστή φροντίδα

24MEDIA

 

Αφού ολοκληρώσω τις ασκήσεις μου, ώρα για ένα αναζωογονητικό ντους με τα προϊόντα που χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση αλλά με βοηθούν και στη «μάχη» κατά της κυτταρίτιδας.

Μία κλασική συμβουλή είναι το λεμφικό μασάζ μέσα στο μπάνιο με ένα γάντι απολέπισης που βελτιώνει την κυκλοφορία. Το NIVEA Q10 Firming Body Milk (για διαφορετικό τύπο επιδερμίδας) είναι η φανταστική λοσιόν σώματος  που κάνει την επιδερμίδα πιο σφριγηλή και ελαστική μέσα σε 10 μέρες.

Δεν ξεχνάω με τίποτα το Gel-Cream Σμίλευσης της σειράς Q10 της NIVEA, που βάζω τοπικά στις περιοχές που «υποφέρουν» περισσότερο από την κυτταρίτιδα. Τέλος, το λάδι σύσφιξης της NIVEA ενυδατώνει, μειώνει την εμφάνιση των ραγάδων και συσφίγγει μέσα σε 2 εβδομάδες.